FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
Byguide

Storbyferie i Thailand

Av Mette Solberg Fjeldheim10.01.18 08:38 | Oppdatert: 29.04.18 17:03

Del saken på:

Luftige takterrassebarer, fristende street food og shopping i alle prisklasser. Bangkok byr på spennende storbyliv.

BANGKOK (VG reise) I Bangkok er pulsen høy og variasjonen stor, men med hjelp av BTS Skytrain kommer en seg fort rundt i denne enorme byen som har så mye å by på.

Med alt fra storslåtte templer, flotte parker, livlige gater, kjøpesentre og lokale markeder er det mer enn nok å ta seg til.

Annonse
Reise til Bangkok

Sightseeing på land og vann

Bangkok har mer enn 400 buddhist-templer, så et besøk i et tempel hører med. Grand Palace er det store kongepalasset og tempelområdet, og er en av Thailands store attraksjoner. I Wat Po kan man se den 46 meter lange gullforgylte, liggende Buddhaen, mens Wat Arun regnes som en av Bangkoks mest severdige bygninger. Wat Phra Kaeo har mer enn hundre spir og er et av de mest betydningsfulle templene i Thailand.

Elven som renner gjennom Bangkok, Chao Phraya, er en severdighet i seg selv, og flere av byens hovedattraksjoner ligger langs ved elven. Det finnes ulike muligheter til å oppleve livet langs elva, men en turistbåt som også tar deg med opp i sidearmene av elven, er for mange et godt alternativ.

Ari, den trendy bydelen

En litt mer utypisk opplevelse av Bangkok får du om du legger turen til Ari, et boligområde som regnes for å være en av de mer trendy og hippe bydelene den senere tid – både å bo i og som besøkende. Her finner du en rekke trivelige kaféer og alternative serveringssteder som skiller seg fra det meste ellers i Bangkok. Ta turen innom Porcupine, den populære kaféen har lyst interiør i en rustikk atmosfære. Her serveres blant annet kaker, kaffe og iste.

Fra gourmet til gatemat

Bangkok er for mange kjent som en by med mye god street food, der kokker og andre matglade har kunnet la seg inspirere av det enkle kjøkkenet med de gode smakene. Ikke minst er det en topp for backpackere å kunne spise seg mette for en liten pengesum. Men det finnes også utallige restauranter i verdensklassen, både på bakkenivå og i høyden.

Bo.Lan, finere restaurant som serverer retter basert på autentisk thailandske ingredienser og oppskrifter. Hos L’Atelier de Joël Robuchon får du fransk gourmet servert i bar-konsept, her kan du se på når kokkene tilbereder mat.

Takterrassebarer

Takterrassebarer er noe du må få med deg når du er i Bangkok. Sky Bar Sirocco, hengende halvveis utenfor toppen av bygningen State Tower er en opplevelse. Vertigo and Moon Bar, på toppen av Hotel Banyan Tree finner du denne stilfulle baren med panoramautsikt over Bangkok.

Her bor du

Bangkok har et godt utvalg av luksushoteller i ulike prisklasser. Avhengig av prisnivå og interesser, er det mange muligheter. Ved Sukhumvit-området bor man nært kjøpesentre, BTS Skytrain og restauranter. Rembrandt Hotel Bangkok ligger svært sentralt og er bra for familier.

Ved Chao Phraya-elven har du flott utsikt og er nær severdigheter. Sala Arun har utsikt mot Wat Arun, og ligger nært Wat Pho og Grand Palace.

Å bo ved Pratunam er perfekt som deg som liker shopping. The Sukosol Hotel og Centara Central World ligger begge nært store kjøpesentre som Central World, Platinum Fashion Mall og Pratunam Market.