FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Aktiv ferie på Hawaii

Av Malene Emilie Rustad16.03.18 14:37 | Oppdatert: 09.04.18 13:52

Del saken på:

Den tropiske øya Oahu har et fantastisk klima året rundt og regnes som et paradis. Her finner du noen av verdens fineste fotturer, samt surfing, seilturer og dykking.

Kommer du til Hawaii for å oppleve naturen, er aktive utflukter å anbefale. Kom deg ut på fjelltur, lei et surfebrett og prøv deg på snorkling eller dykking.

Mulighetene er mange.

På havet

En seiltur eller catamarantur anbefales for å se øst- eller vest-kysten av Oahu. På strendene i Waikiki kan du betale rundt 250 kroner for å bli med på tur med en catamaran. Solnedgangen er fantastisk å få med seg fra en av disse båtene. Unngå turistfellen ved å dra på de som har alkohol inkludert.

Har du alltid drømt om å svømme med ville delfiner eller se store havskilpadder? På Oahu kan drømmen gå i oppfyllelse. Stå opp tidlig og kjøp med deg rimelig snorkelutstyr på Walmart. På Kahe Point, også kalt Electric Beach er det gode dykke- og snorkelmuligheter, mens Mākua Beach er kjent for å være hjemmet til ville delfiner.

For å være på den sikre siden burde du være på Mākua allerede rundt klokken seks om morgningen. Delfinene svømmer der vanligvis mellom seks og ni. Elsker du skilpadder, kan du få øye på dem på strendene på vestsiden og opp mot nordsiden.

Er du redd for havet, men vil se skilpadder? De store havskilpaddene ligger vanligvis og slapper av på Papa‘Iloa Beach på ettermiddagen. Unngå Turtle Bay, her er skilpadder faktisk et sjeldent syn.

På brett

Er det en ting du må teste ut på Hawaii, så er det å surfe. På strendene i Waikiki kan man leie brett for rundt 200 kroner, men går du inn i en av sidegatene finner du Moku Surf Shop som tilbyr samme utleie for femtilappen. På Waikiki er det mange om plassen, men har finner du også de enkleste bølgene for nybegynnere. Test også ut Diamond Head Beach eller Ala Moana og Magic Island.

På North Shore henger proffene på vinteren, men kommer du i sommerhalvåret, har du store sjanser for å komme deg ut i bølgene også som nybegynner. Ved Diamond Head, en gammel vulkan, er det også flere surfespotter som kan være perfekt for nybegynnere til litt øvet. Synes du surfing blir for slitsomt? Da kan padlebrett være tingen for deg. Paddleboarding krever litt balanse, men er en fin og morsom aktivitet for hele familien.

Fotturer på Oahu

De vakreste opplevelsene du får på øya er ved å komme deg ut på tur. Pakk med deg joggesko, en liten ryggsekk, vann og nøtter – og du er klar for å oppleve noen av verdens vakreste hikes. De majestetiske fjellene på Oahu rager over motorvei og tropiske regnskoger. Med over femti forskjellige turer kan du bestige de høyeste fjellene, bade ved fossefall, slenge deg i lianer ved naturlige ferskvannsbasseng eller oppdage huler i fjellene. Utsikten er som oftest surrealistisk vakker.

Topp syv hikes

Stairways to Heaven (The Haʻikū Stairs): Dette er kåret til en av verdens fineste turer. Den vanlige veien er ulovlig, men vurderes å restaureres av staten. I mellomtiden kan du gå bakveien – selv om dette tar over dobbelt så lang tid. Stairways to Heaven er en tung tur, men du får garantert en opplevelse du aldri kommer til å glemme.

Koko Crater Trail (Hanauma Bay Rim Trail): Utsikten er fantastisk og anbefales alle som elsker utfordringer og store høydeforskjeller. Turen tar rundt to til tre timer. Her trenger du sko med godt feste.

Three Peaks (Olomana Trail Hike): Dette er turen for de eventyrlystne. Three Peaks er en krevende, men lovlig hike som byr på balansekunst, klatring og bratte stigninger.

Lanikai Pillbox (Kaiwa Ridge Trail): Lanikai Pillbox Hike er en fin og kort tur som passer for hele familien. Her er det bare å nyte landskapet utover Lanikai Beach og er du heldig med været så ser du helt ut til de nærmeste øyene.

Crouching Lion (Puu Manamana Trail): Turen ligger nord-øst på øya, rett ved havet, og med utsikt til Kahana Bay og Stillehavet. Den korte veien tar rundt halvannen time. Smør med deg matpakke og nyt krystallklart blått hav på alle kanter.

Waimano Pool Trail: En tur for de lekne. Denne hiken ender nede i jungelen med flere fossefall og lianer du kan slenge deg i. Det er ofte fuktig og vått her, så husk myggspray for å unngå en kjip hjemtur.

Kuli’ou’ou Valley Trail: Fantastisk natur på alle kanter. Denne hiken er en lang tur som passer for alle, uten spesielle utfordringer. Her kan du trygt ta med deg storfamilien for en dagstur i magiske omgivelser.