FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Nordland er fylket flest nordmenn vil besøke

Av Sara Berge Holmberg28.06.18 09:58

Del saken på:

Fylket viser seg som et overlegent reisemål for nordmenn etter ny undersøkelse.

Tenk deg at du skulle reise på ferie i ett fylke i Norge i sommer, hvilket ville du valgt? spurte NHO Reiseliv for første gang i årets undersøkelse om nordmenns sommerferieplaner.

Nordmenn talte, og Nordland var fylket som toppet listen.

20 prosent svarte at de ville besøkt Nordland om de skulle reist til ett fylke i sommer. Nedover listen finner vi Troms på annenplass, etterfulgt av Sogn og Fjordane og Finnmark. Se hele listen nederst i saken.

– Nordland er et slående vakkert fylke med unike opplevelser året rundt, så jeg er ikke veldig overrasket over at Nordland kommer ut på topp og at Nord-Norge som helhet er såpass attraktivt for nordmenn, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold til NHO Reiseliv.

– Fantastisk bra.

– Det er jo fantastisk bra, sier Tomas Norvoll, fylkesrådsleder i Nordland.

Han tror grunnen til at Nordland kommer på topp er fordi ferievanene våre går mer og mer ut på at vi vil oppleve mer og bruke oss selv, natur og omgivelsene.

– Da stiller vi sterkt her oppe. Vi ser jo – uten klare tall – en tendens at de som kommer er mer opptatt av å ikke bare se, men også å gjøre. Være ute i naturen, bruke de mulighetene som finnes. Og det er jo en flott trend!, forteller fylkesrådslederen.

– Også er det bra for oss. Det er bra at mange ser at det er en attraktiv plass å feriere, avslutter han.

Varierer i de ulike landsdelene

Undersøkelsen viser også at preferansene varierer fra landsdel til landsdel. For eksempel ønsker vestlendinger i større grad å reise til Oslo og Vest-Agder, nordlendinger vil også mer enn andre til Oslo. Befolkningen i det indre østlandsområdet trekker mer mot Buskerud enn Sogn og Fjordane, folk fra Sør-Norge er mer tilbøyelig til å velge Telemark og Hordaland enn andre og de fra Midt-Norge reiser helst ikke så langt og har Trøndelag og Finnmark som populære reisemål.

Undersøkelsen

Kantar TNS har på oppdrag for NHO Reiseliv gjort en undersøkelse om nordmenn og deres sommerferieplaner. 1073 svarte på undersøkelsen, som viser at åtte av ti nordmenn skal på sommerferie i år. Av dem skal hele 54 prosent feriere i Norge. Dette er samme tall som i fjor.

Disse fylkene vil nordmenn feriere i – fra topp til bunn:

Nordland – 20,1 %
Troms – 9,0 %
Sogn og Fjordane – 8,9 %
Finnmark – 8,3 %
Hordaland – 5,1 %
Vest-Agder – 4,4 %
Møre og Romsdal – 4,4 %
Trøndelag – 3,9 %
Aust-Agder – 3,8 %
Telemark – 3,7 %
Vestfold – 3,0 %
Rogaland – 3,0 %
Oslo – 3,0 %
Buskerud – 2,0 %
Hedmark – 2,0 %
Oppland 2,0 %
Østfold – 1,0 %
Akershus – 0,6 %

Kilde: Kantar TNS