FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Jordomseiler Markus (18) har fått motortrøbbel

08.07.10 13:33

Del saken på:

Markus Ingebretsen (18) har fått motortrøbbel i Hundested i Danmark

- Nei, dette skal jeg ordne. Klarer jeg det ikke selv, er det et verksted like ved båthavna i Hundested, sier den unge jordomseileren til NTB.

Han forsikrer at han ikke har fått panikk fordi motoren har stanset. Og han er heller ikke rammet av alvorlig hjemlengsel etter en knapp uke på Ulketur.

Motortrøbbel

Markus tok farvel med familien og kastet loss med sin 30 fots Comfort seilbåt «Ulka» fra 1977 i Kristiansand sist lørdag. Første etappe over til Skagen i Danmark var våt og tåkete. Deretter var planen å seile til Læsø. Dit brukte han fire timer i en etter hvert svært kraftig vind. I havna på Læsø var det fullt, så han fortsatte like godt helt til Hundested nordvest for København.

LES OGSÅ:- Det ville være å lyve å si at jeg har seilt mye

Problemet med motoren oppdaget han da han skulle ta ned seilene for å tøffe inn i havna. Motoren startet ikke og han måtte seile båten på plass. Det kan være utfordrende, spesielt når man er alene om bord. Men dansker er hyggelige folk, og Markus fikk god hjelp. En litt hard landing ble det likevel.

Kielkanalen

Båthavna i Hundested beskriver han som mindre, hyggeligere og roligere enn i Skagen.

- Jeg blir her et par dager til jeg får reparert motoren. Så setter jeg kursen for Kiel, sier Markus. Han har tenkt å fortsette reisen gjennom Kielkanalen, verdens mest trafikkerte kanal. Kanalen forbinder Østersjøen med Nordsjøen.

ØNSK MARKUS LYKKE TIL OG GOD TUR I VÅR PROTOKOLL!

Han har planlagt å seile sammenhengende i fire år, på kryss og tvers jorden rundt. Han skal både seile i polare områder og i varme strøk.

- Akkurat nå gleder jeg meg til å komme sørover til enda mer sol og varme, sier Markus.

LES OGSÅ:Verden rundt tre ganger

Han kurser i retning av Kanariøyene og Kap. Verde-øyene før hans setter kursen vestover mot Sør-Amerika. Julen har han tenkt å tilbringe i Brasil.