RESEPSJONEN: Sjefen sjøl, Georgios, ønsker velkommen til Olgas Pension i Rethymnon. Foto: Terje Bringedal

Ekspertens koseligste Kreta-hotell

Maksimalistisk herlighet i Rethymnon

KRETA (VG) I resepsjonen på Olgas Pension henger et Mastercard-merke på veggen. Det betyr ikke at du kan betale med kredittkort. Det er bare til pynt.

Veggene er dekket av klistremerker, postkort, fotografier, plakater, blomsterpotter, gjenglemte solhatter og capser, flagg, bokhyller, flaskehyller, keramikkfat og takkebrev fra fornøyde kunder.

Anbefaler

Detter er Arve Torkelsens favorittpensjonat i Rethymnon. Det er her han anbefaler venner å bo når han har besøk av flere enn han kan innlosjere i sitt eget hus.

LES OGSÅ:KRETA PÅ UKJENTE STIER

Du legger knapt merke til den smale inngangsdøren i Odos Souliou midt i gamlebyen. Det er lettere å se etter Stellas Kitchen som ligger vegg i vegg. Pensjonatet og kafeen drives av ekteparet Georgios og Stella.

Pengekunst

Den smale vinkeltrappen bak gatedøren, fører opp til resepsjonen i annen etasje. Trappeoppgangen er dekorert av en mosaikk med gamle greske drakmer, nye euro, norske svenske og danske kroner, britiske cent, mange utgåtte europeiske mynter murt inn i veggen.

Georgios eide en liten leilighet her da han kom hjem til Kreta etter mange år i USA. Han begynte å kjøpe opp nabohusene, og litt etter litt har pensjonatet vokst til et kråkeslått med kriker og kroker og åtte små og store rom, noen med, og noen uten bad. Og over et hele en takterrasse frodig som en jungel.

LES OGSÅ:HER BØR DU SPISE I RETHYMNON

Populært

Hvis noen kommer uanmeldt til Olgas Pension får de ofte beskjed om at det dessverre er fullt.

Kanskje det skyldes at hotellet har fått en varm anbefaling i Rough Guide for Kreta. Eller rett og slett at alle som en gang har bodd på Olgas Pension anbefaler det til alle andre som også vil bo på et sjarmerende pensjonat midt i Rethymnons gamleby.

KOSELIG: Olgas pension finner du i Rethymnons gamle bydel. Foto: Terje Bringedal

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder