FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Dronningen: - Jeg vil ikke ut i verdensrommet

Av Rune Thomas EgeAv David Andresen Vesteng08.01.09 14:08 | Oppdatert: 11.10.17 09:57

Del saken på:

LILLESTRØM (VG Nett) Dronning Sonja er ingen romdronning.

Like etter åpningen av Reiseliv 2009 på Lillestrøm i formiddag, besøkte årets mest fornemme gjest dagens fornemme utstiller.

Og selv om Dronning Sonja viste stor interesse for romturisme-selskapet Virgin Galactic sin stand, var den friluftsinteresserte dronningen selv ikke spesielt klar for å ta steget ut i verdensrommet.

- Nei. Beklager. Det er neste generasjon som må ta seg av det, sier dronningen til VG Nett.

- Hvor går neste reise for Dronningen?
- Den går vel hjem, tenker jeg, spøker dronningen.

Rom-interessert

Dronningen snakket lenge med representantene for romturisme - selskapet Virgin Galactic. Og stilte flere spørsmål om Richard Branson og hans engasjement for romturisme.

LES OGSÅ:Gjør et reisekupp nå
...og:Her er restplasskuppene
...og:Reisebransjens egen kupp-liste

- Når skal den første romreisen skje? ville dronningen vite.
- Vi har akkurat begynt testprogrammet vårt. Så vi regner med at den første kommersielle flyvningen til verdensrommet vil skje i løpet av de neste 18 månedene, svarte Virgin-representanten.

Artikkelen fortsetter under bildet

- Og da er det Branson som reiser selv? spurte dronningen.
- Ja. Og han har sagt at han vil ta med seg kona, barna og faren sin.

- Jøss, faren sin også? Det må være utrolig spennende, sa en tydelig imponert dronning.

- Norge nærmest

Selv om reiselivsmessen samler 500 utstillere fra 150 ulike land, var det utstillerne fra Norge dronningen brukte mest tid på.

- Hjertet mitt ligger vel nærmest her i Norge, tenker jeg, sier dronningen til VG Nett.

Og da TV 2 spurte henne om sitt favorittreisemål i Norge, satte dronningen opp et lurt smil.

- Mange, men det sier jeg ikke bort.

- Fjellheimen?
- Ja... Og fjordene. Og øyene. Og toppene, så det er mange steder. Gamle gårder og kirker og kulturhistorie, ramset dronningen smilende opp.

Publikumsåpner søndag

I dag åpnet reiselivsmessen for bransjebesøkende. Lørdag og søndag åpnes dørene for folk flest. Og mellom danskebåtrederier, seterferie og charterselskaper vil besøkende altså finne verdens kanskje mest høytflygende turistarrangør: Romturistselskapet Virgin Galactic.

- Vi har noen få kunder fra Skandinavia, men ingen fra Norge. Så hvis noen vil kjøpe en rise til rommet, må de bare ta kontakt med meg eller andre på standen vår i løpet av messen, sier Stephen Attenborough, kommersiell direktør i Virgin Galactic til VG Nett.

DU kan bli Norges første astronaut

Et spesialbygget utstillingsområde på 300 kvadratmeter med storskjermer og romskipmodell skal lokke nordmenn til å legge sin neste ferie over 100 kilometer til værs.

- Dette er en fantastisk mulighet til å bli Norges aller første astronaut. Nordmenn har en tradisjon for reiser og oppdagelser. Nå har hvem som helst mulighet til å ta steget helt ut, sier Attenborough til VG Nett.

Skjønt, hvem som helst vil trolig ikke ha råd til billettprisen på omtrent 1,4 millioner kroner. I løpet av et par år skal prisen, ifølge selskapet selv, kuttes til drøye 100 000 norske kroner.

Celebre romturister

I tillegg til opplevelsen av å være vektløs, kan du risikere å få et svært så celebert reisefølge ut i rommet. Moby og Paris Hilton er blant celebritetene som allerede har sikret seg billetter hos Virgin Galactic.
Skuespilleren William Shatner, designerkjendisen Phillippe Starck og Red Hot Chili Peppers-gitaristen Dave Navarro har også bladd opp 200 000 dollar for å sikre seg billetter.
Det samme har Alien-stjernen Sigourney Weaver, som trolig vil få seg en langt mer behagelig romtur enn i romvesentrilogien...

- Vi har ikke villet gi bort billetter for å sikre oss kjente navn på gjestelisten. Kundene våre er en sammensatt gruppe. De er fra 40 ulike land, har ulik bakgrunn og er fra sent i tenårene helt opp til 89 år. Felles for dem alle er at de vil oppleve rommet, og har drømt om det i årevis, sier Attenborough.

Når den første kommersielle romreisen finner sted, vil Richard Branson og hans Virgin Galactic ha brukt om lag 350 millioner dollar på utvikling og testing av teknologien som skal bringe hvermannsen ut i verdensrommet.