FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Bygger Kaptein Sabeltann-verden i Karibia

Av Ida Hanstad15.08.09 14:00 | Oppdatert: 15.08.09 14:22

Del saken på:

KRISTIANSAND (VG) «Vi seilte fra Karibien ...» synger Kaptein Sabeltann. Nå setter han kursen «hjemover», for å bli turistmagnet på eksotiske Saint Martin.

Helt siden Kaptein Sabeltann først ble presentert for det norske folk i 1989, har Terje Formoe drømt om å bygge en Sabeltann-park i utlandet. Nå blir drømmen virkelighet.

- Nå blir jeg «Pirate of the Caribbean», spøker gründeren.

Les også:Superstjernenes Karibia-favoritter

Saint Martin, som består av en fransk og en nederlandsk del, vil nemlig gjøre Kaptein Sabeltann til en hovedattraksjon på den franske delen av øya. Årlig besøker om lag to millioner mennesker Saint Martin, de fleste kommer fra Nord-Amerika, og om lag en fjerdedel av turistene er under 18 år.

- Vi ønsker oss noe annet enn vannscootere og paraplydrinker. Jeg tror Kaptein Sabeltann kan være en nisje som vil trekke enda flere turister, sier første visepresident, Daniel Gibbs.

I løpet av 20 år har Formoe fått en rekke tilbud om å eksportere Kaptein Sabeltann-universet til utlandet.

- Jeg ser etter to ting når jeg skal jobbe med folk, profesjonalitet og entusiasme. Her ser jeg begge deler, og det var dette som var grunnen til at jeg valgte å inngå en avtale med Saint Martin, sier Formoe.

Også øyas beliggenhet var en grunn til at gründeren takket ja til avtalen.

Les også:Nordmenn drømmer om Karibia-cruise

- De fleste forbinder pirater med Karibia. Så selv om dette blir som å transportere sand til Sahara, har jeg troen på at dette blir bra, forklarer han.

Gibbs gleder seg over samarbeidet, som han mener vil komme mange av øyas innbyggere til gode.

- En slik attraksjon vil skape arbeidsplasser i form av flere hoteller, serveringssteder samt salgsboder og andre ting direkte tilknyttet prosjektet, sier han.

Øyas havnedirektør, Ellis Albéric, har stor tro på prosjektet, og mener de er fullt kapable til å gjennomføre det til tross for at finanskrisen fortsatt preger turistnæringen på øya.

- Vi hadde ikke fløyet ti timer for å møte Formoe hvis vi ikke var sikre på at dette er noe vi vil og kan gjennomføre, sier han.

Det er selskapet Pirate adventures holding som skal stå for utviklingen av prosjektet. Ifølge planen, skal byggingen av parken begynne i april 2010.

- Vi har allerede vært på øya for å finne det perfekte stedet å bygge på, sier prosjektutvikler, Belinda Sousa.

I en liten lagune ligger en mindre øy hvor sjørøverlandet skal bygges.

Ifølge Formoe vil forestillingene foregå på engelsk, og kapteinen vil bli hetende «Captain Sabertooth».

Formoe vil ikke opplyse om hvor mye han vil tjene på prosjektet.