FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
Byguide

De hippeste bydelene i Barcelona

Av Erik Valebrokk25.05.18 14:01 | Oppdatert: 09.08.18 15:32

Del saken på:

Allerede feriert i Barcelona og føler du har sett alt? Sjekk ut disse bydelene neste gang du skal til den spanske storbyen.

BARCELONA (VG reise) Det skjer veldig mye spennende i Barcelona, kanskje spesielt på restaurantfronten, men også hva angår kule kafeer, barer og butikker. Kreativiteten får mange slags utløp, og i ofte nedslitte bygninger og kvartaler rundt omkring blomstrer virksomheten på så mange måter.

Har du allerede besøkt de mest populære bydelene er det tid for å utforske de andre og hippere bydelene den spanske storbyen har å by på.

Annonse
Reise til Barcelona

Utforsk nye bydeler

Først må Gràcia som ligger vest for Eixample nevnes. I gamle dager var det en egen by, og veien dit – Passeig de Gràcia – var rett og slett veien opp. Den er ikke lenger en simpel kjerrevei, men den mest eksklusive adressen for de store motehusene. Vel oppe i Gràcia er det imidlertid mer nedpå, med koselige serveringssteder og spennende butikker, matmarkeder og flotte torg der du kommer vekk fra hordene.

I noen år nå har El Poblenou vært en bydel å følge med på. Den ligger nord i byen, i forlengelsen av Eixample. Fra det helt nyetablerte strøket nord i bydelen der du finner Torre Agbar – Barcelonas kanskje mest karakteristiske skyskraper, samt museer, markeder og kjøpesentre ligger et stort område der du kan traske rundt i timevis og fornemme en helt annen stemning enn i det sentrale Barcelona. El Poblenou er lokalt med stor «L», og det dukker stadig opp nyetableringer av forskjellig slag. Utforsk hovedgaten Rambla del Poblenou, men også sidegatene og kvartalene rundt.

Mathimmelen

På den andre siden av byen, sør for Eixample og Raval, ligger Sant Antoni og Poble Sec – to bydeler som glir i hverandre. Her er det mye aktivitet på matfronten. Langs den store gaten Avinguda del Parallel ligger elBarri, restaurantimperiet til Albert Adriá, Barcelonas største kulinariske sønn. Spredd over et område som dekker kun få kvartaler finner du hans fire Michelinrestauranter Tickets, Pakta, Hoja Santa og Enigma, i tillegg til vermuteriaet Bodega 1900 og taqueriat Niño Viejo.

Adriás tilstedeværelse er nok blant årsakene til at stadig flere gode spisesteder åpner her, fra Michelinrestauranten Disfrutar til helt nye Plata Bistro. Begge steder, samt alle elBarri-restaurantene, er verdt å besøke, men bestill for all del bord på forhånd. Hvis du kan. Både Tickets, Enigma og Disfrutar er vanskelige, men ikke umulige, å få plass på.

Det store Sant Antoni-markedet har vært under oppussing i en årrekke, men åpner i disse dager. Et annet landemerke er den gamle tyrefekterarenaen på Placa d’Espanya. Tyrefekting har vært forbudt i Katalonia siden 2012, og arenaen er i dag omgjort til et gedigent shoppingsenter. Også dette er en del av Barcelona ikke så mange turister kjenner til, og hele området er verdt å utforske.

Hva du enn finner på og hvor du enn går, er Barcelona en fest av en by som du aldri vil bli ferdig med. God fornøyelse!

Her spiser du

Tickets er kanskje verdens mest lekne tapasbar, spydspissen i Albert Adriás restaurantimperium elBarri. Bord må bestilles nøyaktig to måneder i forkant. Vær online ved midnatt da det tas opp bestilling til hver nye dag.

Adresse: Avinguda Parallel 164

Plata Bistro er spisesteder hvor menyen settes hver dag. Det kokken kjøper på markedet blir dagens meny. Her står råvarene i fokus.

Adresse: Carrer de Sepúlveda 23

Niño Viejo serverer meksikansk street food. Deilig, fargerik mat servert i fargerike lokaler.

Adresse: Av. de Mistral 54

Her bor du

Silken Concordia i Poble-Sec er et moderne hotell med utendørsbasseng. Legg merke til den kule koffert-veggen når du først er der, topp som bakgrunn til Instagram-bildet. Pris fra cirka 800 kroner.

Adresse: Av. del Parallel 115

Femstjerners hotellet Casa Fuster er et praktfullt bygg og ligger i gangavstand til velkjente Casa Amatller og Casa Battló. Hotellet har blant annet takterrasse med basseng. Pris fra cirka 1800 kroner.

Adresse: Passeig de Gràcia 132

Moderne Crowne Plaza byr på takterrasse, basseng, spaavdeling og treningsrom. Ligger i nærheten av flere museer, blant annet MAC – Catalonias arkelogiske museum og kunstmuseet Foundació Joan Miró. Pris fra cirka 1200 kroner.

Adresse: Av. de Rius i Taulet 1