FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Museene du må få med deg i Paris

Av Mette Solberg Fjeldheim25.05.18 13:36 | Oppdatert: 14.05.19 13:59

Del saken på:

Paris har tiltrukket seg kunstnere fra hele verden i lange tider. Frankrikes hovedstad er preget av vakker arkitektur, museer og gallerier, og den dag i dag flokker håpefulle kunstnere til Frankrikes hovedstad.

Det er mer enn et rikholdig natteliv, shopping og gourmetopplevelser som venter i den romantiske byen ved Seinen. Paris er også byen som tiltrekker seg kunst- og kulturinteresserte med ulik bakgrunn og interessefelt. Her finner du noen av de største og mest anerkjente kunstmuseene i verden.

Med langt over hundre museer, skal det litt til å få med seg alle. Men noen av museene hører med på listen over det som bør oppleves minst én gang i livet. Dette er fire slike museer:

Le Grand Palais

Le Grand Palais ble bygget i anledning Verdensutstillingen i 1900, og vi finner det store, flotte bygget midt på Avenue des Champs-Élysées. Museet har mer enn to millioner besøkende hvert år.

Aktuelle utstillinger: Frem til 30. juli 2018 kan vi få med oss blant annet utstillingen «KUPKA», som var en av de store pionerene innen abstrakt kunst som oppstod på begynnelsen av det 20. århundre. «Arts & Robots» er en mulighet til å oppleve kunst utviklet i samarbeid med roboter. Utstillingen står frem til 9. juli.

Nettside: https://www.grandpalais.fr/en/

Louvre

Louvre, den verdensberømte bygningen med den ikoniske glasspyramiden, rommer langt mer enn Mona Lisa-maleriet. Selv om det nok er dette maleriet de fleste kommer hit for å se.

Aktuelle ustillinger: I tillegg til sine permanente utstillinger, har også Louvre flere midlertidige utstillinger i sommer. En av disse er «Delacroix», som er en hyllest til den franske kunstneren Eugène Delacroix. Ustillingen står frem til 23. juli 2018. Frem til 27. september kan vi se «Power Plays» som er en utstilling med fokus på forholdet mellom kunst og politisk makt.

Nettside: https://www.louvre.fr/en

Musée d’Orsay

Musée d’Orsay ligger like ved Seinen, kun en kort spasertur til Louvre og le Grande Palais. Bygget var opprinnelig togstasjon, senere et hotell og siden 1986 har det vært museum her.

Aktuelle utstillinger: «Wild Souls. Symbolism in the Baltic States» er en utstilling som tar sikte på å markere hundreårsjubileet for de uavhengige baltiske landene, Estland, Latvia og Litauen.

Nettside: http://www.musee-orsay.fr/en

Centre Pompidou

Det fargerike, industripregede bygget fra 1977, Centre Pompidou, rommer blant annet museet The National Museum of Modern Art. Bygget ble tegnet av Renzo Piano og Richard Rogers og er en severdighet i seg selv.

Aktuelle utstillinger: Frem til 16. juli kan vi se utstillingen «Chagall, Lissitzky, Malévitch», som tar for seg russisk avantgarde mellom 1918 og 1922 ved å fokusere på arbeidene til tre ikoniske kunstnere: Marc Chagall, El Lissitzky og Kasimir Malevich. 

https://www.centrepompidou.fr/en

Kunstlunsjen tar du her

Restauranten på Musée d’Orsay: I nydelige, ekstravagante omgivelser er det en opplevelse utenom det vanlige å ta lunsjen sin her.

Café Marly: En restaurant som ligger like ved Louvre tilbyr sitteplass ute under arkaden ved Louvre, og er som en blanding av brasserie og litterær kafé.

George: En moderne klassiker på toppen av Centre Pompidou, med utsikt over Paris og særegent interiør.