FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Seks hotellåpninger å glede seg til i 2018

Av Camilla Jorddal23.01.18 16:20 | Oppdatert: 29.04.18 16:41

Del saken på:

Om du planlegger årets ferier og vil oppleve noe helt nytt, kan du la deg inspirere av disse hotellene.

Enten du er på utkikk etter luksusferie i utlandet eller vil oppleve norsk rå natur, har vi samlet seks hotellåpninger som tilbyr noe utenom det vanlige under.

Selv om enkelte av hotellene er i det øverste prissjiktet, er det ingenting i veien med å drømme seg skikkelig bort når du først skal reise. Fra selvsteking av vafler på Svalbard til luksus og egen butler i Mexico – disse seks hotellåpningene ser VG Reise fram til i år.

1. Funken Lodge på Svalbard

Nå åpner Funken Lodge, tidligere kjent som Spitsbergen Hotell, i ny drakt. Hotellet ble oppført i 1947, men gjenåpner i februar etter en totalrenovering. Her bor du på toppen av Longyearbyen med en fantastisk utsikt. På hotellet vil du finne både peisestue og trening- og velværeavdeling, samt Funktionærmessen Restaurant som byr på retter fra det franske kjøkken. I resepsjonen kan gjestene selv steke vafler mellom klokken 16 og 18.

2. Amanyangyun i Shanghai

Hotellkjeden Aman åpnet 8. januar i deres nye resort i utkanten av Shanghai. Det 25 hektar store komplekset har 24 suiter og 13 villaer med flere soverom og romslige gårdsplasser, ifølge Vogue. Feriestedet har en spaavdeling på 30.500 kvadratmeter, barneklubb, fem restauranter og barer som tilbyr kinesisk, japansk og italiensk mat. Restaurantene vil benytte seg av de ferske råvarene fra hotellets økologiske urte- og grønnsakshage.

3. The Retreat, Blue Lagoon på Island

Blue Lagoon er et av verdens mest kjente velværeanlegg og Islands mest kjente turistattraksjon. På grunn av Blue Lagoons økende popularitet åpner de nå et eget luksushotell. The Retreat ligger ved siden av lagunens mineralrike vann,slik at gjestene kan få en litt mer privat opplevelse. Hotellet er bygd inn i en 800 år gammel lavastrøm og vil inneholde 62 suiter. Disse er innredet med vinduer fra gulv til tak, samt en balkong eller uteplass for at gjestene kan nyte det islandske landskapet. Interiøret smelter sammen med landskapet og en underjordisk spaavdeling setter prikken over i-en. Hotellet vil åpne 1. april, ifølge Blue Lagoons hjemmeside.

4. The Principal i London

En av Londons store snakkiser i år er The Principal i Bloomsbury. Den ærverdige bygningen fra 1898, tidligere kjent som Russel Hotel, vil gjenåpne våren 2018, meldte Forbes.com i desember. Hotellet vil ha 334 rom og suiter, restaurant- og bartilbud og huse en vakker palmehage. Ifølge The Principal selv vil dette bli glamour og luksus på sitt beste.

5. Zadún, A Ritz-Carlton Reserve i Los Cabos

I Mexico kan du nyte late dager med golf og luksus på Zadún i Los Cabos. Det er Ritz-Carlton Reserves fjerde hotell av sitt slag i verden. Bo i en av deres 115 villaer eller suiter med havutsikt, privat basseng og butler. Hotellet er inspirert av naturen rundt og har sin egen ørkenhage og to golfbaner. Det har også en av destinasjonens største spa. En resort-opplevelse av de sjeldne, skriver Vogue. Åpningen er satt til tidlig 2018.

6. Tromso Ice Domes

For første gang åpner ishotellet Tromso Ice Domes i Tamokdalen 75 minutter fra Tromsø sentrum. Ishotellet skal iscenesettes hver vinter. Her kan du bor omringet av fjell og rå natur mens du er omringet av kunst laget av is. Her får du oppleve arktisk ingenmannsland og samtidig lære mer om snø, is og den samiske kulturen. Merk deg at ishoteller har kort levetid. Hotellet holder åpent fra desember til midten av april.