FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Saudi-Arabia åpner opp for turister

Av Knut Arne Hansen27.09.19 04:17 | Oppdatert: 27.09.19 07:40

Del saken på:

Fredag vil myndighetene i Saudi-Arabia lette på sine konservative reiseregler, og skal åpne opp for å gi turistvisum.

Det er første gang landet tilbyr turistvisum. Det melder nyhetsbyrået AP.

Grunnen til at de nå velger å åpne landegrensene for turister i større grad er at de ønsker å bygge et økonomisk fundament utenfor oljeinntektene, skriver nyhetsbyrået.

Les også: Store endringer for kvinner i Saudi-Arabia

– Dette vil bli et historisk øyeblikk for landet vårt, sier Saudi-Arabias turistsjef Ahmed al-Khateeb i en pressemelding.

– Turistene vil bli overrasket av skattene vi kan dele. Fem steder på verdensarvlisten, en levende lokal kultur og naturlige omgivelser som vil ta pusten fra deg, fortsetter han.

Totalt vil reisende i 49 land kunne søke om turistvisum fra lørdag, og visumet vil koste rundt 700 kroner. Ifølge myndighetene vil USA, Australia, Japan, Sør-Korea, Sør-Afrika, Brunei, Malaysia, Singapore, Taiwan og alle Schengen-land kunne søke om turistvisum. De utelukker ikke at det listen kan bli lenger.

Les også: Tidligere offiser hardt ut mot Saudi-Arabias populære leder: Vesten lar seg lure

Tidligere har bare statsborgere fra Bahrain, Kuwait, Oman og landets egne innbyggere kunne reise fritt i landet. Det har kun vært mulig å få visum for muslimske pilegrimsreisende og arbeidere, skriver AP.

Ifølge gulfnews.com vil det riktignok være restriksjoner i forbindelse med de hellige byene Mekka og Medina.

Saudi-Arabia letter også på den strenge kleskoden kvinnelige turister har måttet forholde seg til, men al-Khateeb påpeker at de fortsatt må kle seg «beskjedent».

VG-serie: Saudi-Arabias kvinner

Tidligere i år endret også det konservative landet på reisereglene for nasjonens kvinner. Det gjorde at kvinner over 21 år kan få utstedt pass og reise utenlands, uten at de må ha tillatelse fra en mann.

Fikk du med deg? Kvinner kjører bil for første gang i Saudi-Arabia