FOR KORT: Denne shortsen skapte trøbbel for danseren Maggie McMuffin, som ble nektet å være med et fly før hun byttet den ut. Facebook-posten om hendelsen er delt over 1800 ganger. Foto: FAKSIMILE: FACEBOOK

Ble nektet å fly i dette antrekket

Flybesetningene truet med å kaste av kvinnelig passasjer - mente shortsen hennes kunne støte andre.

 • Audun Jahren

Burleskdanseren Maggie McMuffin skulle 18. mai fly fra Boston til Seattle med selskapet JetBlue. Men det var lettere sagt en gjort – for besetningen mente hun var for lettkledd.

– Jeg fikk beskjed om at jeg var nødt til å skifte klær hvis jeg skulle være med flyet. Kapteinen mente shortsen min kunne være støtende for andre familier på flyet, forteller danseren til ABC News.

Fra 2008: Hadde utringning og miniskjørt - ble kastet av flyet

Måtte kjøpe ny shorts

Hun forteller at hun ikke hadde med seg andre klær, og foreslo at hun kunne knyte en genser rundt livet eller få et teppe hun kunne dekke seg til med. Men den eneste som var godt nok fra flybesetningen, var at hun skiftet klær.

Til slutt løp McMuffin ut i en butikk på flyplassen og kjørte en stor badeshorts – og reddet flyturen for egen del.

Antrekksepisoden ble kjent i USA etter at en venninne av danseren, Molly McIsaac, postet et bilde av shortsen på Facebook i forrige uke. Hun skriver også at danseren tok et nytt JetBlue-fly videre fra Seattle. På det flyet reagerte ikke de ansatte på antrekket.

Bildet av shortsen er delt over 1800 ganger, og har fått nærmere 1500 kommentarer. I kommentarfeltet under bildet er det mange som støtter både danseren og flyselskapet.

Kommentar: Når ble «håndbagasje» til «flyttelass»?

Står for avgjørelsen

ABC News har vært i kontakt med flyselskapet, som fremdeles står for avgjørelsen om å be kvinnen om å skifte klær.

– De ansatte på gaten og flybesetningen diskuterte antrekket, og mente det kunne støte andre familier. Vi støtter avgjørelsen som ble tatt. Likevel vil vi betale for den nye shortsen kvinnen måtte kjøpe og gi henne en gratis flytur som en hyggelig gest til henne, skriver JetBlue i en uttalelse til ABC.

I flyselskapets retningslinjer står det at de kan nekte adgang for personer som har på seg «utuktige, uanstendige eller åpenbart støtende» klær.

McMuffin sier til Daily Mail at hun uansett aldri kommer til å fly med JetBlue igjen, men vil la noen andre benytte den gratis flyturen.

Syns du dette antrekket er greit på en fly? Diskuter i kommentarfeltet under.

Les også

Mer om

 1. Reiseliv
 2. Luftfart
 3. USA

Flere artikler

 1. Flyselskap til passasjer: Barna dine vil bli plassert i fosterhjem om du ikke gir fra deg setet

 2. Abid Raja om shortsbråket: – De vil være med på å bestemme

 3. Jeg, mennesket på bakken

 4. Pluss content

  Christian Jostad og Tore Dyrseth er millionærer på bonuspoeng

 5. «Shutdown» i USA rammer flyvninger: - Akkurat det vi advarte mot

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder