FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Venezia forbyr fritidsbåter i hovedkanalen

Av Malene Emilie Rustad06.08.18 13:41 | Oppdatert: 09.08.18 11:07

Del saken på:

Det er ikke lenger lov til å stå på padlebrett eller padle kano langs de historiske bygningene i Venezia.

Hovedkanalen i Venezia er kjent som en av byens mest populære attraksjoner, og en tur i en gondol eller båt er ikke til å unnvære når du besøker byen.

Nå har kommunen sett seg nødt til å forby en rekke vannfartøy, på grunn av overfylte kanaler og trafikk, skriver The Local.

Kanoer og lignende båter har tidligere vært lovlig i hovedkanalen på hverdager etter klokken 15 og etter klokken 13 på lørdager.

Fra og med første august i år var det ikke lenger lov å ferdes med kajakker, kanoer, gummibåter, oppblåsbare fartøyer, pedalbåter eller padlebrett i de travleste områdene av hovedkanalen. Dette gjelder Canal Grande, den bredeste kanalen som går gjennom Venezia, Cannanregio kanalen og andre ruter som brukes av Venezias offentlige transport.

Venezia har lenge vært et kjent turistmål. Allerede i 2011 skrev VG reise at turismen truer hverdagslivet i Venezia. Hvert år finner noe sånt som tre millioner tilreisende veien til Nord-Italia for å delta på Venezias karneval.

Men ikke fortvil hvis du fortsatt drømmer om å se den historiske byen fra vannet.

Byens ikoniske gondoler og andre tradisjonelle båter eid av lokale og bedrifter regulert av kommunen er unntaket og får fortsette som før, skriver Travel+Leisure. Gummibåter og andre oppblåsbare elementer er imidlertid helt forbudt, selv om de eies av lokale.

Kommunen vil også gjøre enkelte unntak fra reglene under spesielle arrangementer, skriver The Local.

Fikk du med deg? Disse europeiske øyene lider ikke av overturisme.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.