FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Kom og smak!

Av Anne Bergseng08.10.03 07:30 | Oppdatert: 08.10.03 08:21

Del saken på:

PATRIMONIO (VG) Vinbonden Jean-Noel Grossi driver en liten vingård på Korsika, og tar seg av alt fra dyrking til stolt servering av smaksprøver på vinen sin.

Jean-Noel satser først og fremst på dyrking av muskatvinen, en dessertvin som er typisk for dette området av Korsika. På ettermiddagene åpner han opp hulen sin i håp om å lokke noen forbikjørende inn for å smake - og forhåpentlig kjøpe med seg noen flasker.

- Dette er jo et bitte lite sted, men de som er interessert i vin finner frem, sier han.

Jean-Noel forteller at han merket at trafikken stilnet noe i etterkant av 11. september.

- Det var underlig å oppleve at selv på et lite sted som dette kunne vi se endringer i folks reisevaner etter terrorangrepene, sier han.

Men nå synes han trafikken nesten er tilbake til det normale, bortsett fra at det er litt færre amerikanere som stikker vin-nesene sine inn i hulen hans.

Vinbonden tar mer enn gjerne med seg interesserte på en runde for å vise vinmarkene og gården hvor vinen lages og lagres.

Vinen kalles også for Korsikas flytende solskinn, og er en del av øyas identitet.

Det er rundt 2200 hektar vinmarker på øya, og mer enn 2900 soltimer i året. Vinene er kraftige, sødmefylte og alkoholrike, og Korsika-vinen har vunnet flere gullmedaljer i internasjonale konkurranser.

Vinprodusentene har laget en egen skiltet vinrute, Route des Vins, som viser vei i vindistriktene på Korsika. For nordmenn er nok rødvinen Terra Veccia den mest kjente vinen fra Korsika.