FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Nye charter-øyer direkte fra Oslo

Av Dag Fonbæk14.01.12 09:30 | Oppdatert: 16.01.12 11:41

Del saken på:

(VG Nett) Charterferie-kartet utvides stadig. Neste vinter blir det direktefly fra Oslo til Boa Vista i Atlanterhavet og til karibiske Aruba.

Boa Vista på Kapp Verde

Aruba i Karibien

Det er Star Tour som flesker til med direkte-charter til eksotiske Boa Vista fra 29. oktober - en av Kapp Verde-øyene utenfor vestkysten av Afrika med sanddyner og lange strender, velegnet for kiting, surfing og seiling.

- Boa Vista har vært en suksess fra Sverige, og vi synes det er på tide at også nordmenn får muligheten til å oppleve øya og øygruppen, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour til VG Nett.

Nye Kanariøyene?

Kapp Verde ble for noen år siden spådd å bli «de nye Kanariøyene». Det gjenstår et stykke dit - men øygruppen 500 km. ute i havet vest av Afrika selger bedre og bedre år for år, forteller Petersson.

Øygruppen Kapp Verde består av ti større og fem små øyer. Øyene var ubebodde da de ble oppdaget og kolonisert av portugiserne på 1400-tallet. Siden ble Kapp Verde-øyene et knutepunkt for handel med afrikanske slaver - og flesteparten av dagens innbyggere stammer nettopp fra slaver og portugisere.

Norsktalende

Du finner også mange norskpråklige innbyggere der, som har seilt som mannskap på norske skip - bl.a. hos Wilhelmsen og Fred. Olsen.

- Salgstallene viser at nordmenn allerede har forelsket seg i Kapp Verde-gruppens solsikre klima og flotte strender, sier Lena Peterson, som personlig har lagt sin elsk på Kapp Verdes «herlige miks av Afrika og Europa».

VGs REISEPANEL OM KAPP VERDE

Til nå har Star Tour tilbudt reiser til øya Sal, og fra kommende vinter vil de altså som eneste norske charterarrangør fly direkte til Boa Vista.

Med charterfly sparer du innpå 12 timer hver vei på reisen til Boa Vista framfor å ta rutefly via Lisboa, Sal og andre steder. Salgsstart er 26. januar.

Lengst strender

- Jeg har vært på de flere øyene der nede, og Boa Vista er den med de lengste strendene og de flotteste sanddynene. Øya Fogo er min favoritt, en vulkanøy med fascinerende månelandskap og vinproduksjon i krateret, sier Petersson.

Star Tour vil fly til Boa Vista fra Oslo hver uke kommende vinter, med sitt eget flyselskap TUIfly.

Til Karibien

Den andre direkte-charternyheten neste vinter er karibiske Aruba - dit Ving skal fly oss.

Med sine kritthvite strender, svaiende palmer og tropiske klima er Aruba drømmen for mange solhungrige nordmenn - og 12. januar startet forsalget til Vings nye direkte-charterfly.

Første Thomas Cook-maskin letter fra Oslo 11.desember, forteller Ving-sjef Christian Grønli:

Sparer 5 timer

- Med direktefly sparer du minst fem timer, sammenlignet med rutefly og flybytte i for eksempel Amsterdam, sier Grønli.

VG PÅ ARUBA: Les hele saken

Vings satsing vestover har sammenheng med en viss avmatning i salget av feriereiser til Thailand og andre land i Sørøst-Asia.

- Nordmenns sans for eksotiske reisemål har derimot ikke avtatt, og vi tror mange vil bli lokket av direkteflyet til paradisøya i det karibiske hav, sier Ving-sjefen.

Sol-øy

- Hvorfor Aruba?

- Aruba har noen av verdens fineste strender. Vannet er krystallklart og perfekt for den som liker å snorkle. Solen skinner så godt som året rundt, og vannet blir sjelden kaldere enn 25 grader.

VG PÅ ARUBA: Les hele saken

Aruba sies også å være en av verdens mest romantiske øyer. Mange legger bryllupsreisen sin dit.

Øya er også velegnet for barnefamilier. Sydøst på øya finnes en langgrunn barnestrand - Baby Beach - hvor det også er mulig å leie UV-telt til beskyttelse mot solen.

- I tillegg ligger Aruba utenfor orkanbeltet og anses som Karibiens kanskje mest velorganiserte reisemål, poengterer Grønli.

Selv kaller innbyggerne øya si for Happy Island - et reisemål så å si uten kriminalitet.

Ving flyr til Aruba med en Airbus A330-200A. Flytiden blir ca. 11 timer fra Oslo.

Den tredje store charter-kjempen, Apollo, opplyser til VG at de vil vente litt med å gå ut med sine nyheter for vinteren 2012/2013.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!