FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
NORGESVENNER: Herry Moes (t.h.) og Marjan Krommendyk har reist «overalt» i Norge, fra Lindesnes til Nordkapp. Paret elsker det vide utsynet, som her på Dovre. Foto: GJERMUND GLESNES / VG

Disse turistene synes ikke Norge er dyrt

Av Gjermund GlesnesPublisert: 04.08.2011

Del saken på:

DOVRE (VG Nett) I sommer er Herry Moes og Marjan Krommendyk på sin 26. norgesferie. De er ikke skremt over prisnivået.

Annonse

- Norge er så dyrt at du må selge din førstefødte til gruvene når han blir 12, bare for å ha råd til å feriere her, sa reisejournalisten og TV-personligheten Ian Wright til VG Nett i vinter.

Ifølge EUs svar på Statistisk sentralbyrå, Eurostat, er Norge det nest dyreste ferielandet i Europa, kun slått av Danmark.

Annonsørinnhold
Reise

Nå har gjeldskrisen i EU gjort norgesferien enda dyrere, hele 15 prosent ifølge NTB. Og reiselivsdirektør Per Arne Tuftin i Innovasjon Norge er bekymret. Han frykter ikke bare at turistene fra eurosonen vil utebli, men også at nordmenn vil velge andre land å feriere i.

Klager ikke

Han trenger imidlertid ikke bekymre seg for nederlenderne Herry Moes og Marjan Krommendyk, som i sommer ferierer i Norge for 26. gang.

De synes slettes ikke favorittlandet er så dyrt.

- I vår var vi i Italia. Det var også ganske dyrt. Og altfor varmt for vår smak, sier Moes og legger til:

- Vi drikker ikke. Det hjelper selvfølgelig på budsjettet i Norge.

I likhet med mange av sine landsmenn sparer de også på oppholdet: De kjører nemlig bobil.

Det betyr likevel ikke at de ikke bruker penger. Da VG Nett treffer dem er de på moskussafari, med betalt guide som peker ut de digre ullklossene i snaufjellet for dem. Dermed er de ikke blant de mange som går på egenhånd og «tilfeldigvis» følger etter turgruppene og «like tilfeldig» tar opp kikkerten på akkurat samme sted som guidene.

Takket være bobilen kan de også kjøre vekk fra dårlig vær. Stort sett.

- En sommer hadde vi tre uker med regn. Men vi kommer igjen. Også neste år, fastslår de.

For ordens skyld: Italia er Europas 10. dyreste ferieland ifølge Eurostat. Nederland er på 11. plass. Aller billigst er Albania.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!