JULENISSELEKER: I morgen åpner de 12. julenissens vinterleker. Dette er fra åpningsseremonien på Savalen i fjor. Foto: GEIR OLSEN

Julenissene inntar hovedstaden

Når julen er over kan nissene leke. Lørdag åpner de 12. Santa Claus Winter Games på Savalen. I dag og i morgen er deltakerne i Oslo-området for å vise hvordan nissene konkurrerer.

Går du på Karl Johan i morgen tidlig kan du møte 30 julenisser på vei til Stortinget. Der skal de å invitere medlemmene av kulturkomiteen til nisselekene på Savalen.

Det er planen deres, etter at de har vært gjester i TV2-programmet God Morgen Norge.

KONKURRANSE: Aking i fullt nissemundur er en av grenene julenissene konkurrerer i. Her er Saval-nisse Bjarne Sæther fra konkurransen i fjor. Foto: GEIR OLSEN

- Nå i januar har julenissene tid til å dyrke seg selv og gjøre ting sammen. Så hvert år på denne tiden arrangerer vi Santa Claus Winter Games, forteller Savalen-nisse og sekretær i Julenisselauget Norge, Bjarne Sæther.

Den andre uken i januar kommer nisser fra mange land til Savalen i Norge for å konkurrere i seks nisseøvelser: Postsekkasting, slededytting, hurtigpakking av gaver, sparkcross, hinderløype for nisser og aking.

Denne gangen er 38 nisser fra Norge, Sverige, Danmark, Russland og Latvia påmeldt.

Noen av øvelsene blir demonstrert for publikum allerede i dag og i morgen.

- På TV2 skal vi vise litt postsekkekasting. Og i ettermiddag skal vi ha familieshow på Triaden kjøpesenter. Der skal vi konkurrere i hurtigjulegavepakking, både mot hverandre og mot barna, forteller julenisse Sæther.

SLEDEDYTTING: Nissene konkurrerer i aktiviteter en nisse må beherske. Foto: GEIR OLSEN

Arrangementet på Triaden skjer i samarbeid med Plan Norge. Fadderorganisasjonen og Julenisselauget forhandler nå om et videre samarbeidsprosjekt til støtte for barn.

- For oss er julebudskapet viktig hele året. Vi ønsker at alle barn skal ha en god og fredfull verden å vokse opp i, sier sekretær i Julenisselauget, Bjarne Sæther.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder