FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Nytt prisdryss over Norwegian

Av Øyvind Gustavsen16.09.14 11:16

Del saken på:

En gladnyhet for hardt prøvede Norwegian: Flyselskapet er kåret til Europas beste under APEX-awards, der passasjerene selv stemmer på de flyselskapene de mener leverer best innenfor definerte kategorier.

Bare to måneder etter at Norwegian ble kåret til Europas beste lavprisselskap, drysses tre nye priser over Bjørn Kjos og resten av flyselskapet.

Denne gangen er det gjennom anerkjente APEX-award at passasjerer har stemt frem Norwegian som vinner innen kategoriene: Beste flyselskap i Europa, beste kommunikasjon om bord og beste passasjer-opplevelse.

Sistnevnte pris vinner flyselskapet på bakgrunn av det interaktive 3D-kartet som passasjerer om bord Dreamliner-flyene kan bruke på touch-skjermen i seteryggen foran seg.

– Vi er svært takknemlige og stolte over disse anerkjennelsene, særlig fordi det er kundene selv som har stemt på Norwegian, sier administrerende direktør Bjørn Kjos til VG.

Han takker både passasjerer og stab for å ha skapt en «flott reiseopplevelse».

Passasjerene stemmer

Apex Awards rangerer, sammen med SkyTrax Awards, der Norwegian i sommer vant innen kategorien «beste lavprisselskap», høyt på listen over prestisjetunge flyselskapskåringer.

Apex Awards stemmegivning gjennomføres på 13 språk, og kårer vinnere innen en rekke tjenester om bord, som underholdning, trådløst internett om bord, mat, sete, varesalg og design.

Under kåringen, som gikk av stabelen mandag kveld i California, kjempet Norwegian mot Austrian Airlines, Iberia, Turkish Airlines og Virgin Atlantic i kampen om Europas beste flyselskap.

Prisdrysset kommer, ironisk nok, bare en uke før Norwegian må møte i retten i Sverige, der 1200 passasjerer krever kompensasjon på grunn selskapets omfattende forsinkelser på langdistanserutene.

Senere i høst må Norwegian møte i retten i Norge og svare på hvorfor de ikke vil gi prisavslag til passasjerer som måtte fly erstatningsfly til Bangkok uten underholdning om bord, da Dreamliner-flyene ble forsinket i fjor vår.

Les VGs dokumentar om det siste års omfattende Dreamliner-problemer her.