FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Jagerpilot ny Avinorsjef

Av Martin Nilsen12.01.11 08:55 | Oppdatert: 12.01.11 10:50

Del saken på:

(VG Nett)Dag Falk-Petersen (56) overtar som direktør i Avinor etter Sverre Quale gir seg.

Avinor får nå en konsernsjef med en bredere erfaring fra norsk luftfart enn selskapet noen gang har hatt.

Falk-Petersen er utdannet jagerpilot, har Luftkrigsskolen, har vært SAS-pilot og senere operativ direktør i SAS. Han har det siste året ledet CHC Helikopterservice.

Annonsørinnhold

- Jeg beklager at jeg må si opp etter så kort tid i CHC som yter et vesentlig bidrag til verdiskapningen i Norge gjennom å drifte helikoptere i Nordsjøen, sier Falk-Petersen.

Les også: Krever gratis trådløst nett på Avinor-flyplasser

Han sier til VG Nett at han ser frem til å ta fatt i Avinor som de siste årene har lagt godt til rette for regulariteten i norsk luftfart.

- På vintervedlikehold er Norge i den desiderte verdenstoppen, ingen over, og knapt noen ved siden, sier mannen som i luftfartsmiljøet går under navnet "Falk-P".

Han har førstehåndskunnskap om hva effektivt vintervedlikehold betyr for regulariteten i et langt, kaldt og vindfullt land.

- Men selv om norsk luftfart fungerer godt i dag, noen år etter atskillig turbulens, står du ikke uten utfordringer ?

- Nei, internasjonaliseringen av luftfarten og felles europeisk regelverk, forbedring av det norske rutenettet, det er mye å ta fatt i. Men jeg ser at Avinor i dag har en stab av mange dyktige faggrupper, og det skal bli en glede å jobbe videre med disse, sier Falk-Petersen.

Les også: Slik blir nye Gardermoen

Avinor eier og drifter de aller fleste norske flyplasser med unntak av de private lufthavnene Rygge og Torp.

Avinors lufthavner driftes etter såkalt kryssubsidiering, det betyr at overskuddene fra de få, store lufthavnene går til å drifte de mange små som drives med store underskudd.

Avinor er arbeidsgiver for alle faggruppene som betjener luftfartens infrastruktur, flygeledere, lufthavnbetjenter som styrer vedlikehold, brann og havaritjeneste, flynavigasjon og andre vitale systemer.

Ut på reise? Søk i vårt reisestoff her!

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon