FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hit vil vi reise i sommer

Av Mona Langset03.06.14 17:24

Del saken på:

Når Sommer-Norge viser seg fra sitt aller fineste, velger mange å reise til enda varmere strøk.


De av oss som reiser charter lander først og fremst i Spania og Hellas i juni, juli og august.

Tyrkia og Kroatia er også populære sommerchartermål for nordmenn. Men tall fra reisesøkesider kan tyde på at de som bruker rutefly på sommerferie skal enda lenger bort.

Blant 800.000 billettsøk på reiser fra Norge i sommermånedene, ligger Bangkok på topp og New York som nummer to. Det viser nye tall fra reisesøkesiden Momondo.

- Dette viser hva folk har sittet ved PCen sin og søkt på. De fleste har altså sjekket prisen og muligheten for å fly til Bangkok i juni, juli og august, forteller markedssjef i Momondo Norge, Camilla Moe Bogen.

Også hos Finn Reise er Bangkok et populært reisemål om dagen. For billettsøk til utenlandske byer foretatt den siste måneden, ligger Bangkok på en andreplass, bak London.

- Hos oss er dette er snakk om billettsøk med avreisedatoer når som helst, og ikke bare i sommer. Men det indikerer hvor vi vil i tiden framover, sier pressekontakt Lene Kallum i Finn Reise.

Tradisjonelt er Thailand langt i fra noe attraktivt sommerreisemål fra Norge. Camilla Moe Bogen fra Momondo, måtte på oppfordring fra VG dobbeltsjekke at dette virkelig var det reisemålet flest sjekket flybilletter til i sommer.

- Men tallene stemmer, både når vi ser på søkene fra Norske flyplasser totalt, og når vi ser på søk fra hver av de fire største flyplassene i landet, sier Moe Borgen.

Hun tror interessen for Bangkok henger sammen med at det har blitt både enklere og billigere å reise dit fra Norge.

Thai Airways flyr direkte fra Gardermoen hver dag, og Norwegian flyr direkte to dager i uken om sommeren. Samtidig har Qatar Airways stadig kampanjer med billige reiser via Doha.

- Bangkok er også en «hub» for reiser til hele Asia, og mange har Bangkok som utgangspunkt for reiser til andre destinasjoner i området. Mange har nok også fått med seg at regntid i Thailand om sommeren ikke betyr at det regner hele tiden, men at det bare er korte og intense byger, sier Camilla Moe Bogen.

Langt fra Østlandet

Moe Bogen forteller at destinasjoner i Spania, som Alicante, Barcelona og Malaga også ligger høyt på listen over populære sommerdestinasjoner for ruteflypassasjerer.

Momondo har analysert søkene med avreise fra de fire største flyplassene i Norge, og dette viser at flere søker på langdistanseflyvninger fra Oslo enn fra Stavanger, Trondheim og Bergen.

- Det kan se ut som om østlendinger ønsker seg lengre turer enn vestlendinger og bergensere. Men søkene avhenger selvsagt av hvilke ruter som tilbys fra de ulike flyplassene, sier Moe Borgen, som har oversikt over ruteflysøk.

Charter til Hellas og Spania

De aller fleste charterturistene fra Norge skal til Spania eller Hellas i sommer, tett fulgt av Tyrkia og Kroatia. Det viser salgstallene til de tre største charterselskapene.

For selskapet Apollo er Kreta den mest populære destinasjonen, fulgt av Rhodos som nummer to.

Etter de to store greske reisemålene, kommer Kroatia på en tredjeplass.

- Her er alt som det pleier å være, sier informasjonssjef Helen Begby.

Apollo har alltid hatt mange gjester til Hellas.

Hos Star Tour, derimot, har de opplevd en dreining i år. Nå vil også flere Star Tour-gjester til Hellas.

Likevel er Mallorca i Spania det mest solgte reisemålet for Star Tour, men på de to neste plassene følger greske Kreta og Rhodos.

- Det er stort sett som det pleier hos oss, men vi ser at interessen for Hellas er økende, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett.

Hos Ving er Alanya i Tyrkia den mest solgte destinasjonen i sommer, fulgt av Mallorca som nummer to og Kreta som nummer tre.

Men selv om Alanya ligger på topp som destinasjon hos Ving, ligger Spania på topp som land.

- De aller fleste Spania-gjestene våre skal til Mallorca, men mange reiser også til Ibiza, som er en nyhet hos oss i år. I tillegg blir både Gran Canaria og Tenerife mer populære som helårsreisemål. Dette utgjør samlet et større antall gjester til Spania enn til Tyrkia, forteller Markeds- og kommunikasjonsdirektør Tonje Fossum hos Ving.