FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Ny trend på charter: Rett fra seng til basseng

Av Anne Bergseng19.09.15 21:00

Del saken på:

Tenk deg å gå rett ut av sengen, åpne terrassedøren og dyppe tærne i bassenget. Dette er en feriedrøm som stadig flere får oppfylt.

Drømmeferie for mange

En ny trend på pakkereiser er å ha tilgang til basseng rett utenfor hotellrommet. Nå sprer denne asiatiske oppfinnelsen seg til europeiske reisemål.

Direkte adgang til basseng var for få år siden forbeholdt de rike og berømte. Så dukket bassengene opp på reisemål i Asia. Nå er det mulig for vanlige pakketurister å oppleve denne luksusen.

Noen anlegg tilbyr eget privat basseng, mens andre steder har man tilgang fra rommet til et større basseng som man deler med andre. Man slipper i begge tilfeller å kjempe om sin egen solseng.

Dette er nå blitt mer og mer vanlig på reisemål i Tyrkia og Hellas, og også på Mallorca og Kanariøyene og flere andre reisemål.

– Når reiseoperatørene i disse dager starter salget av charterreiser for neste sommer, ser vi at det er de største leilighetene, hotellene med flest stjerner og ekstra fasiliteter med egne basseng, såkalte «swim-out», som forsvinner først, sier direktør for reise utland i Virke, Sverre McSeveny-Åril.

Les også: Dette stjeler vi fra hotellet!

Drømmeferien for mange

Han mener muligheten for å gå rett fra seng til basseng nærmest er bildet på drømmeferien for mange.

– Første gang jeg var borti denne typen bosteder var i Thailand i januar 2007, siden har tilbudet nærmest eksplodert. I dag finner du «swim-out-hotell» over store deler av verden, sier informasjonsansvarlig Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving.

Muligheten tilbys på fire- og femstjerners anlegg, og prisen varierer veldig.

– Det er vanskelig å si noe konkret om pris, fordi den avhenger som vanlig av øvrig standard, andre fasiliteter og ikke minst av sesong, sier Larsen-Vonstett.

Men generelt kan man si at man bør regne med fra 1000 kroner til 3000 kroner ekstra per uke per person for bosteder med direkte tilgang til basseng.

Ving har ikke konkrete tall på veksten, siden denne type rom har ulike navn rundt omkring. Men ifølge danske Jyllands-Posten har etterspørselen etter slike rom blant danske kunder økt med 50 prosent på tre år.

Vil du heller til fjells?: Finn høsthelgen som passer for deg!

Eksklusivitet

– Det er ingen tvil om trenden vokser hvert eneste år. Nordmenn vil gjerne bo bra på ferie, og rom med direkte bassengutgang er med på å forsterke luksusfølelsen på ferie, sier Larsen-Vonstett.

Apollo opplever også stor interesse for denne type bosteder:

Det er definitivt en sterk trend som øker for hver sesong, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera.

Hun tror det handler mye om at ønsket om eksklusivitet generelt øker.

– Det er tydelig at vi rett og slett vil bo bedre på ferie enn vi gjør hjemme. At «swim out» er et resultat av dette er ikke overraskende. I tillegg til beliggenhet ved strand, har basseng alltid vært noe av det viktigste for nordmenn når de skal velge hotell, sier Rivera.

Det er flere målgrupper som vil ha bassenget tett på:

– Mange typer kunder etterspør dette. Det er like populært blant barnefamilier som for par. Allerede nå ser vi at disse romtypene begynner å bli utsolgt for neste sommer, sier informasjonskonsulent Nora Aspengren i Star Tour.

Drømme deg bort?: Vi vil på sydhavsøy-ferie!