FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

København - klodens sykkelhovedstad

Av Dag Fonbæk 01.02.09 10:00 | Oppdatert: 11.02.16 13:31

Del saken på:

KØBENHAVN (VG) I dag sykler en av tre københavnere til jobb eller skole. Innen år 2015 skal annenhver innbygger gjøre det.

København har tatt mål av seg til å bli verdens beste sykkelby innen 2015. Målet er nedfestet i kommunale planer - som bl.a. innebærer bygging av ytterligere 50 km. tilrettelagt sykkelvei og -bane innenfor byens grenser.

Les også:Køben på 10 måter
Send inn spørsmål om reise til vårt Reisepanel

Byen har allerede 300 km. med blåmalte, tilrettelagte sykkelbaner, atskilt fra annen trafikk.

Grønn bølge

Til og med strekninger med «grønn bølge» for syklister gjennom lyskryss har de fått i stand - langs veier der ekstraordinært mange bruker sykkel når de haster til og fra jobb eller skole.
Københavnerne har også opparbeidet 37 km. med såkalte grønne ruter - spesielt anbefalte sykkelruter. Strekningen skal etter planen skal tredobles innen 2015.

Last ned GRATIS 80 reiseguider til populære reisemål

Den internasjonale sykkelorganisasjonen UCI har allerede kåret København til Bike City (sykkelbyen) som den første i verden. Det skjedde i mai i fjor.

- Forplikter

- Slikt forplikter, medgir Klaus Bondam, byens kommunalråd for miljø og teknikk. I tillegg til å bygge ut sykkelbaner og skjermede veier for tohjulingene, er målet også å redusere antallet alvorlige sykkelulykker og bygge flere sykkelparkeringsplasser for å få en ryddigere indre by, sier Bondam.

Bli med og diskuter reise

Som internasjonal sykkelby har København også fått tildelt en rekke store sykkelarrangementer - bl.a. VM og World Cup innen flere ulike sykkeldisipliner.


(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet i ekstene linker)