FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Ferier ved Europas vakre innsjøer

Av Sara Berge Holmberg27.07.18 15:39 | Oppdatert: 17.04.19 13:59

Del saken på:

Europeiske ferieland har mer å by på en vakre kystlinjer, krystallklart vann og skifjell.

Du trenger ikke å dra ut til sjøen for å oppleve ekte idyll. Disse europeiske stedene har store, vakre innsjøer og er fantastiske destinasjoner til neste ferie.

Her er noen av innsjøene du bør oppleve i Europa.

Comosjøen, Italia

Her ser vi bilde av byen Bellagio, som ligger rett ved Comosjøen i Nord-Italia. Innsjøen er Italias dypeste og tredje største. Den er formet som en opp ned Y. Omringet av fjell, grønn skog, romantiske hager, elegante villaer og sjarmerende småbyer er dette en flott feriedestinasjon.

Lac de Sainte-Croix, Frankrike

Den franske innsjøen Lac de Sainte-Croix ligger i Sør-Frankrike, et stykke nord mellom Marseille og Cannes. Innsjøen har blå-turkis vann og er omringet av hvite strender, klipper grønn skog. Du kan besøke de små byene Sainte-Croix-du-Verdon, Bauduen og Les Salles-sur-Verdon, som alle ligger rett ved vannet og har vakre hvite strender. Du kan også besøke landsbyen Moustiers-Sainte-Marie som ligger like ved innsjøen og er kåret til en av Frankrikes vakreste landsbyer.

Hallstätter See, Østerrike

Over ser du bilde av Østerikets minste by, Hallstatt, like ved innsjøen Hallstatt. Byen står på UNESCOs verdensarvliste, og har den eldste saltgruven i verden. Her kan du ta en båttur på innsjøen, gå turer, surfe, dra på nudiststrand, besøke saltgruvene eller se isgrotter. Den mektige naturen rundt vannet er like vakker alle årstider.

Zahara-el Gastor reservoir, Spania

Bare en 45 minutters kjøretur fra byen Ronda i Andalucia ligger Zahara-el Gastor reservoir. Det er et reservoar i Sør-Spania, under to timer fra Malaga. Det blå vannet i innsjøen gir en skarp kontrast mot det ellers tørre landskapet rundt. Besøk den hvite byen Zahara de la Sierra og få utsikt over vannet. Du kan også gå turer, se på fugler, sykle eller smake på vin og olivenolje.

Vierwaldstättersee, Sveits

Bildet over er fra byen Luzern i Sveits, som ligger rett ved innsjøen Vierwaldstättersee. Vannet er omringet av varierende natur, som minner om en mellomting av et fjordlandskap og et typisk innsjølandskap. Innsjøen har en kronglete form med flere armer, og hver del har et eget navn. Ved Luzern kalles innsjøen Luzernersee, mens den i andre deler heter for eksempel Urnersee, Buochser Bucht og Alpnachersee. Med sine høye fjell, grønne gressletter, skoger og hyggelige byer er innsjøen verdt et besøk.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.