FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
Byguide

Milano: mer enn mote og shopping

Av Mette Solberg Fjeldheim27.04.18 15:46 | Oppdatert: 07.09.18 15:23

Del saken på:

Med Italias fremste operahus, verdens tredje største katedral og det italienske kjøkken høyst tilstedeværende, er det mer enn shopping som gjør det verdt å legge en weekendtur til Milano.

Milano er kanskje ikke det en forbinder mest med en sjarmerende italiensk by, men storbyen i Nord-Italia rommer både koselige områder og rikelig med muligheter for smaken av det gode liv.

Med direkte fly fra Norge og byens beliggenhet, er det også en fin anledning til å legge inn et stopp til andre deler av Italia, som Lago di Como – Comosjøen, og Lago di Garda – Gardasjøen, for eksempel.

Annonse
Reise til Milano

Store designhus og kjente merkevarer preger ikke bare butikkfasadene i Milano. Her finner vi både hotell og nattklubb som bærer kjente designernavn som Armani, Bvlgari og Just Cavalli.

Shopping i motehovedstaden

I Milanos gater er utstillingsvinduene gjerne imponerende forseggjorte. Enten du vil på shopping eller bare ønsker å titte, bør du legge turen innom handlegatene Via Menzoni, Corso Vittorio Emanuele II, Via Montenapoleone og Via della Spiga.

Det historiske Galleria Vittorio Emanuele II er en severdighet i seg selv. Denne vakre handlearkaden fra 1800-tallet sørger for å holde deg tørrskodd om været ikke viser seg fra sin beste side. Legg spesielt merke til takmaleriene, den vakre glasskuppelen og mosaikkmønsteret på bakken under deg. Kjøpesenteret La Rinascente er også lurt å sjekke ut, om du er i Milano for shopping.

Kultur og severdigheter

Milanos katedral er verdens tredje største kirke og tok nesten 430 år å fullføre. Et besøk der er et selvsagt stopp. Dersom du har du tid til det, er det mulig å delta på guidet tur på toppen av katedralen.

Milano kan også skilte med å ha et av verdens største og mest kjente malerier; Leonardo da Vincis «Nattverden». Billetter bør bestilles på forhånd og i god tid. Operahuset La Scala, som ligger i Milano, regnes for å være det viktigste operahuset i verden. Flere berømte verker har vært urfremført her, som operaer av Rossini, Verdi og Puccini. Av andre severdigheter, finner vi en rekke museum, kirker og åpne byrom rundt om i byen.

God mat og vakre omgivelser

For lunsj med utsikt, ta turen til toppen av kjøpesenteret La Rinascente, der du får 360 graders panoramautsikt og kommer tett på katedralen like ved. Ønsker du å spise på et roligere sted, er den vakre hagen til Hotel Bvlgari og hotellets restaurant, Il Giardino, et godt alternativ. Hotellet ligger i et tidligere palass og hagen er designet av landskapsarkitekt Sophie Agata Ambroise.

For en riktig god italiensk middag med italiensk husmannskost, anbefales Antica Osteria Cavallini, og som ligger utenfor turiststrøket. For deg som kunne tenke deg en mer påkostet middag og fine dining, kan den lokale gourmetrestauranten Il Lugo di Aimo e Nadia være et godt alternativ. For en drink på kveldstid, kan du svinge innom designerbaren Bamboo Bar, som ligger på Hotel Armani.

Men pass også på å legge et besøk til den hyggelige bydelen Navigli, som har flere småbutikker, restauranter og barer. På kveldstid er det livlig i strøket rundt kanalen, der folk går fra bar til bar eller på jakt etter et godt sted å spise.

Et siste tips: Ønsker du å handle med hjem noen italienske delikatesser, finner du godt utvalg av dette på Peck i Via Spadari, som regnes for å være en av Italias beste gourmet-butikker.

Her kan du bo

Det finnes svært mange lekre og elegante hotell i høyere prisklasse i Milano. Her er noen forslag til både mer eksklusive og påkostede hotellopplevelser, samt rimeligere steder å overnatte.

Armani Hotel har stilrent og stramt utformet interiør med møbler fra Armani Casa i et bygg fra 1930-tallet designet av Enrico Griffini. Prisnivå: dyrt.

Hotel Maison Borella er et boutique hotel i Navigli, med utsikt mot Naviglio Grande. Prisnivå: middels.

Det finnes også rimeligere overnatting å finne i Milano, som for eksempel Da Vinci Hotel, som ligger litt utenfor byen. Prisnivå: rimelig.