FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hit vil nordmenn reise i julen

Av Camilla Jorddal20.12.17 10:18 | Oppdatert: 20.12.17 11:18

Del saken på:

Langstrakte strender, sol og shopping lokker nordmenn til å feire julen i utlandet.

Stadig flere nordmenn velger å feire jul utenfor landets grenser. Søk på reiser i juleperioden har nemlig økt med nesten 23 prosent fra i fjor og hele 43 prosent fra 2015, melder hotell- og reisesøkesiden momondo.no.

Varme land og storbyer topper listen over reisemålene vi velger i julen, som strekker seg fra Dubai til London. Øverst troner feriefavoritten Bangkok, men i år har også en ny favoritt dukket opp på listen.

– Både Thailand og Dubai har vært populære destinasjoner i flere år blant nordmenn på denne tiden, men i år har Sri Lanka seilet opp som en stor favoritt, forteller Kaja Hanøy, talsperson for Momondo i Norge, og legger til:

– Sri Lanka byr på spennende kultur, nydelig natur og behagelige temperaturer. De siste årene har også landet blitt tryggere etter mange år med borgerkrig. Dette har nok bidratt til at nordmenn har fått øynene opp for landet, sier Hanøy.

Bali på vei mot vintertoppen

Tallene fra Momondo viser også hvilke steder som har økt mest. Øverst på listen finner vi Bali, etterfulgt av Singapore og Cancun.

– Bali kan by på mange av de samme kvalitetene som Thailand, men med færre nordmenn som reiser dit er sjansen for å treffe på naboen mindre, sier Hanøy.

Se hele topp 10-listen nederst i saken.

Kanariøyene holder stand

Reisebyråene Apollo, TUI og Ving forteller også om stor interesse for å reise utenlands i julen, hvor Gran Canaria, Thailand og Emiratene topper listen. Ving melder at 93 prosent av reisene i julen er solgt ut, og til Thailand er flyene 99 prosent fulle. Hos Apollo har Thailand-reiser økt med 30 prosent.

– Selv om Thailand-flyene er fulle, velger de fleste fortsatt klassikere som Gran Canaria og Tenerife i julen. Der vet nordmenn at de får sol, bad og gode opplevelser uansett alder, man reiser jo ofte hele familien i julen, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Også hos TUI troner Kanariøyene, mer enn 80 prosent av kundene velger de spanske øyene. Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i TUI, mener det brede utvalget av reiser dit og at det er et veletablert reisemål som passer lommebøker i ulik størrelse er mye av grunnen.

Eksotisk vekst

– Samtidig vokser interessen for mer eksotiske reisemål hele tiden. Både Thailand, Marokko og Mauritius vokser, men Kapp Verde har hatt sterkest vekst denne vinteren med en dobling i antall reiser, forteller Aspengren.

Beatriz Rivera, PR- og kommunikasjonsansvarlig i Apollo, forteller om endringer i nordmenns reisevaner. At flere nordmenn drar østover mener hun har en sammenheng med svak krone, samtidig er yngre målgrupper gjerne fødte globetrottere. Reiser til Dubai og Emiratene er tredoblet sammenlignet med fjoråret.

– For første gang har Apollo Norge valgt å ikke øke antall vinterreiser til Kanariøyene i år, men heller satse østover med rutefly. I Sørøst Asia og Emiratene er behagelige badetemperaturer og sol sikrere, men det skal nok mye til for å slå Kanariøyene av tronen, avslutter Rivera.

Topp 10 reisemål rundt jul og nyttår:
1. Bangkok
2. London
3. Dubai
4. Manila
5. Las Palmas
6. New York
7. Phuket
8. Denpasar Bali
9. Ho Chi Minh
10. Colombo

Data er basert på søk på momondo.no i perioden 27. april – 27. oktober 2017 sammenlignet med samme periode i 2016. Søkene gjelder perioden 22. desember – 2. januar.