FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
Byguide

La neste London-tur gå til Shoreditch

Av Ida Elise Eide Einarsdóttir05.01.18 08:47 | Oppdatert: 11.05.18 15:42

Del saken på:

Glem masete Oxford Street – Shoreditch er London-hotspotet du må besøke.

LONDON (VG reise) Shoreditch er det tidligere arbeiderstrøket som i nyere tid har vokst frem som et av Londons aller hippeste områder.
Tatoverte hipstere med helskjegg, briller og totebags med en umettelig appetitt for «dirty burgers» og shakes ga Shoreditch det velfortjente hipster-stempelet.

Men selv om hipsternes storhetstid kanskje er over, er Shoredtich like hipt.

Annonse
Reise til London

Et av de fremste hotellene serverer fortsatt kokosyoghurt med chiafrø og «house press»-juice til frokost – med byens beste utsikt. Butikkene er av de kuleste i byen og mattilbudet er det lite å si på. Shoreditch er mer eller mindre som et fullverdig alternativ til London sentrum og masete turistområder.

Den beste shoppingen

Shoreditch er kjent for sin Boxpark, som grunnleggeren Roger Wade beskriver som verdens første «pop up»-kjøpesenter. Det består av en rekke containere som alle huser små butikker med lokale og internasjonale merker, og serveringssteder.

Det mange designere som har startet sine karrierer i Shoreditch, som er kjent for sine «one of a kind»-butikker. Goodhood i Curtain Road startet av tidligere Levi’s-designere, åpnet i 2015 i Shoreditch etter å ha vokst ut av sine tidligere lokaler. Butikken byr på merker som Hope, MM6 Maison Margiela og Stussy. Ellers har du Modern Society som har sin flaggskipbutikk i Redchurch Street; shop café og venue.

Er du på jakt etter sneakers finner du både svenske Sneakersnstuff i Shoreditch High Street og Pam Pam i Bethnal Green Road. Disse butikkene spesialiserer seg på sneakers til henne, men sistnevnte er også en livsstilsbutikk med diverse accessories i tillegg til interiørartikler. Eller som de selv sier det; «the culture of well being».

Second hand og vintage står sterkt i Shoreditch og er du i området er det to ting du må få med deg. Blitz London er en av Europas største vintage-butikker, mens søndagsmarkedet på Brick Lane er et mekka for gamle skatter.

Kule kafeer

Ikke overraskende står kaffekulturen sterkt i Shoreditch. Med kafeer på hvert gatehjørne, er du med andre ord garantert å få slukket kaffetørsten enten du sverger til håndbrygg, trendy flat whites eller noe mer komplisert.

Både Prufrock Coffee, Allpress Espresso og Nude Espresso er blant områdets beste. Det samme er Cream, FIX 126 og Shoreditch Grind. For ikke å glemme East London Juice Co. – en del av Ace Hotel, som i tillegg til kaldpresset juice, smoothies og økologisk snacks også selger helende krystaller.

Her spiser du

Å spise ute i Shoreditch kan være både billig – og bra, sjekk ut Pump Street Food Market, og søndagsmarkedet på Brick Lane med gatemat fra hele verden.

Pizza East er nærmest for en institusjon å regne. I et tidligere te-varehus på hjørnet av Shoreditch High Street og Bethnal Green Road serverer de steinovnsbakte pizzaer, antipasti og avocadosalaten alle snakker om. Du kan også kjøpe med deg italienske skinker og oster hjem fra restaurantens «deli».

Dishooms filial i Shoreditch serverer klassiske retter, inspirert av Bombays gamle, iranske kafeer, som seekh kebabs, biryani og curry på menyen. I tillegg får du mer moderne varianter – lagd for å deles. Om mulig, be om bord i kjelleren så du kan se de indiske kokkene i aksjon.

Andre steder verdt å sjekke ut er Andina, Clove Club, Popolo og Bike Shed Motorcycle Club; café, boutique og barberer i ett. Shoreditch er dessuten kjent for god street food.

Ut å danse

Shoreditch er kjent for sitt uteliv, og er hjem til noen av Londons aller beste klubber. Men det koster. De store klubbene kan nemlig være dyre å komme inn på, som for eksempel XOYO og Cargo med originale Banksy-artworks. Heldigvis finnes det mange alternativer for deg som ikke bare vil danse.

5cc serverer klassiske cocktails, Black Rock whisky i alle prisklasser og The Napoleons Devil’s Darling hotellet med bare ett rom, men tre barer, Scout, Worship Street Whistling Shop. Vil du gå for det litt mer eksklusive har du Bull in a China Shop med over 30 ulike, premium whiskyer.

Nattmaten på vei hjem tar du på Brick Lane Beigel Bake.

Her bor du

Hoxton Hotel er kjent for å være både rimelig og bra. Her er det fotoboks i lobbyen og frokost levert i brun papirpose på døra. Hoxton ligger midt i hjertet av Shoreditch, og hotellets restaurant Hoxton Grill har områdets beste steaks. Restauranten er som en forlengelse av baren som er en av Shoreditch’ mest populære.

Boundary hotell inkluderer resturant og takterrasse. Designmogul Sir Terence Conran utformet hotellet, et tidligere varehus som nå er kledd i kobber, stål og glass, og med bidrag fra over femti kunstnere og designere. Rommene er inspirert av legendariske designere og designepoker.