RIVIERAEN: Sør-Frankrike har mer å by på enn Nice og Cannes. Foto: Annika Goldhammer

Roadtrip i Sør-Frankrike

Nice er et populært weekendreisemål, men også et perfekt utgangspunkt for en roadtrip langs rivieraen. Her er stedene du ikke kan gå glipp av underveis.

SØR-FRANKRIKE (VG reise) Den franske rivieraen er alltid verdt et besøk, men det finnes så mye mer enn de kjente byene. Fra vakre steinvillaer og hager til vinsmaking og en strand oppkalt etter Pablo Picassos datter.

Skal du på roadtrip i Sør-Frankrike er dette stedene du bør besøke.

les også

Fem frodige favoritter du må besøke

DET GODE LIV: Det lille Chambres d’hôtes La Parare byr på sjarmerende rom. Foto: Annika Goldhammer

Bed & breakfast på fransk

Chambres d’hôtes er Frankrikes motsvar på bed & breakfast, et konsept som ofte innebærer personlig innredde rom, rolige omgivelser og verter som mer enn gjerne deler sine personlige favorittsteder med deg. Noen av de beste ligger i Côte d’Azur ikke langt fra Nice. For eksempel La Parare, som drives av svenske Karin og fransk-hollandske Sydney. Deres sjarmerende steinhus fra 1700-tallet ligger en drøy halvtime nord for Nice og er omgitt av en vakker hage fylt med mandel-, fiken- og oliventrær. Samtlige rom har romslige bad, egen inngang og peis, noe som gjør La Parare til en destinasjon for alle årstider. Gjestene har også tilgang til et lite svømmebasseng og en stor terrasse med utsikt over dalen. Hver morgen serveres gourmetfrokost med ferskpresset juice, hjemmebakt brød og marmelader laget på hagens frukter. Dobbeltrom på La Parare fra 140 euro.

To andre fine chambres d’hôtes i området er Domaine Pins Paul, rett nord for fjellandsbyen Èze, og Villa Kilauea, 15 minutter nord for Nice.

PÅ TOPP: Èze har et fantastisk utsiktspunkt med utsikt over havet. Foto: Annika Goldhammer

Èze

Middelalderbyen Èze, mellom Nice og Menton, har en fantastisk fotogen plass på toppen av en høy klippe med utsikt over havet. Hit reiser du for en spasertur langs bilfrie brosteinsgater omgitt av kunstgallerier og souvenirbutikker. Her kan du også nyte synet av eksotiske vekster og den storslagne utsikten fra hagen øverst i byen. For litt ekstra hygge kan du nyte en limonade og en crêpe på en av byens tavernaer.

les også

Paris: Ekspertenes beste tips til storbyen

I Éze finnes det et par femstjernes hoteller, men et rimeligere alternativ er Domaine Pins Paul – en sjarmerende bed and breakfast i fjellene over landsbyen. Frokosten serveres på terrassen med fantastisk utsikt over havet, Cap Ferrat og Éze.

UTFLUKT TIL PARADIS: Mange mener Paloma Beach er en av rivieraens beste strender. Foto: Annika Goldhammer

Paloma Beach

Halvøya Saint Jean Cap Ferrat er skjulestedet til russiske oligarker og andre milliardærer. Men i tillegg til alle luksusvillaene finner du også en av kystens beste strender, Paloma Beach. Den er ikke veldig stor, men har turkist vann, gode fasiliteter og en fin strandservering. Stranden er oppkalt etter kunstneren Pablo Picassos datter som ofte besøkte stranden med sin far. Paloma Beach ligger litt avsides – like øst for Cap Ferrat havn, men er vel verdt en dagstur.

les også

Fem eksotiske steder i Europa

Et annet tips om du befinner deg i Cap Ferrat er Villa Ephrussi de Rothschild, en fantastisk rosa villa som ble bygget av den rike baronessen Beatrice de Rothschild. I dag er Villa Ephrussi som et mini-Versailles – et museum fylt med kunst omgitt av flere flotte hager.

SMAKEN AV RIVIERAEN: I vinområdet Bellet åpner flere gårder dørene for besøkende som vil smake litt på avlingene. Foto: Annika Goldhammer

Hellig vinsmaking

I åsene nord for Nice ligger Bellet, et av Frankrikes minste vinområder. Her finner du flere vingårder du kan besøke, men den kanskje mest interessante er Château de Bellet. En liten økologisk gård med moderne vinkjeller og vinsmaking i et underjordisk rom under et gammelt kapell.

Da prins Albert av Monaco giftet seg valgte han viner herfra, noe som forteller litt om den høye kvaliteten.

SMÅBY SJARM: Villefranche-sur-Mer ligger bare en kort kjøretur øst for Nice. Foto: Annika Goldhammer

Villefranche-sur-Mer

Byen Villefranche-sur-Mer ligger et par kilometer øst for Nice, og er veldig pittoresk med trange gater som svinger seg mellom den rolige havnen og kirken. Den vakre strandpromenaden fører til landsbyen lille strand, her finner du flere fine uteserveringer.

les også

Slik pakker du en ukes ferie i håndbagasjen

Midt i landsbyen finner du det beste lunsjvalget, Les Garcons. Dagens meny presenteres på en stor tavle som bæres rundt til bordene på en typisk fransk måte. Menyen inkluderer ofte en form for raffinert salat, hjemmelaget pasta og andre retter basert på sesongens lokale råvarer. Ikke gå glipp av sjokoladedesserten om den står på menyen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder