FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Nå skal Kaptein Sabeltann til Karibia

Av Stine Rotnes19.07.18 15:09 | Oppdatert: 19.07.18 16:16

Del saken på:

Terje Formoes Sabeltann-univers får sin egen temapark blant hvite sandstrender og palmesus i Den dominikanske republikk.

Det var Fædrelandsvennen som først meldte om nyheten torsdag.

Temaparken skal etableres på et 200.000 kvadratmeter stort område på nordsiden av den karibiske øya Den dominikanske republikk, med ferdigstilling innen vinteren 2021/2022. Det er det Kristiansandsbaserte firmaet Pirate Adventure Group som tidlig i juni investerte i landområdet.

Belinda Sousa, daglig leder i Pirate Adventure Group, er ikke i tvil om at Terje Formoes univers er overførbart til et internasjonalt publikum.

– Det er noe spesielt med det Terje har klart å skape gjennom Sabeltann-universet sitt som vi mener kan transporteres og videreutvikles, og tilpasses et amerikansk og internasjonalt publikum, sier Sousa til VG.

Mens omfanget av den nye temaparken vil muliggjøre nye karakterkonsepter, er det likevel noen aspekter ved «Captain Sabertooth» sitt univers Sousa mener det er ekstra viktig å bevare.

– Teaterdelen i seg selv er hjertet i hele universet, sier Sousa, og legger til:

– Det ligger mye nasjonalfølelse i å transportere Sabeltann utenlands.

Formoe med på laget

Fortellingen om Kaptein Sabeltann ble skapt av Terje Formoe for 29 år siden, med sin opprinnelige scene i Kristiansand Dyrepark. I intervjuet med Fædrelandsvennen skisserer opphavsmannen planene for den nye parkens innhold.

– I dag er det jungel og masse trær på stedet – og en stor sandstrand. Her vil store deler av Kaptein Sabeltanns univers få plass, fjellet med borgen på toppen, øya hvor greven av Gral bor og Kjuttaviga – eller «Luna Bay» som vika heter på engelsk, sier Formoe.

VG har ikke lyktes å komme i kontakt med Formoe torsdag.

– Politisk stabilt

Hvorfor akkurat Den dominikanske republikk har blitt valgt som destinasjon for Sabeltanns internasjonale gjennombrudd, er det flere grunner til, opplyser Sousa. Både cruiseturister og lokale forventes å ta turen til det karibiske Kjuttaviga.

– Øya har 10 millioner innbyggere, og en veldig økt investering innen turisme på nordsiden av øya der vi skal være. Landet har per i dag et besøkstall på 6 millioner, som skal opp på 10 millioner innen parken åpnes, sier hun.

– Landet er også veldig politisk stabilt. Dét har vært den store faktoren for oss, sier Sousa.

Denne uken besøker en gruppe fra det amerikanske firmaet Ideas med base i Orlando Dyreparken, for å hente inspirasjon til konstruksjonen av den nye sjørøverparken. Forhandlinger med investorer er også i gang, skriver Fædrelandsvennen.