FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hot på reise akkurat nå

Av Dag Fonbæk Av Hege Lyngved Odinsen07.09.12 15:06 | Oppdatert: 07.09.12 15:23

Del saken på:

Det går mot høst og vi stålsetter oss for mørkere tider, men forhåpentligvis mye moro likevel. Her er tips for høst-moro:

BILTUR: Ta en tur med bilen og se hvor vakker Norge er i høstdrakt. Nasjonale turistveger viser deg ikke den raskeste veien, men tar deg med gjennom noe av det flotteste vi har av norsk natur. I disse dager åpner dessuten en ny turistvei, nemlig Nasjonal turistveg Aurlandsfjellet - omkranset av Sognefjorden, Nærøyfjorden, Lærdal, Gudvangen og Aurland. På denne veien finner den amerikanske kunstneren Mark Dions nye kunstverk DEN (hiet).

TYSK VINFEST: Når dette leses er vi selv på vei til den tyske småbyen Linz ved Rhinen, der årets tradisjonelle vinfest finner sted denne helgen. Flust av tyske vinbyer langs Rhinen og Mosel kårer vinkonger og - prinsesser, og prøvesmaker årets dråper i boder på torget. Les om vinfestene her!

HUMMERFISKE: Hver høst strømmer hummerfiskerne til Bohuslän-kysten for å hente opp havets guld - på Smögen, rundt Lysekil, i Fjällbackas skjærgård, Gullmarsstrand, Skaftö eller ute i Kosterhavet. Visse ting kan bare gjøre når det er sesong - og den starter nå ... Mer om hummerfiske her!

Hva er dine beste reise-tips for september - del dem nederst i saken!

KOM DEG UT-DAGEN: Høsten er en flott tid på fjellet og i skog og mark. Derfor har Turistforeningen lagt sin årlige «Kom deg ut-dag» til nettopp september. Da kan du delta i godt tilrettelagte turer og aktiviteter i det fri. Sjekk ditt lokale program på DNTs hjemmesider.

PLANLEGG EN STORBY-TUR: Høsten er storbytid og planlegging er halve moroa. Sjekk ut Europas varmeste storbyer HER! Eller planlegg en juletur HER!