I FARTA: Nordmenne elsker strendene i Phuket. Foto: Terje Bringedal

- Phuket er paradis på jord

KATA BEACH (VG) Hvinende av fryd kaster Østfold-familiene seg ut i det 30 grader varme Thailand-vannet.

De har funnet sitt ferieparadis, familiene Ingesen og Gustavsen fra Sarpsborg.

- Ikke bare er vannet deilig og stranden super for barnefamilier.

- Det er også ganske behagelig å betale 200 kroner for full familiemiddag med drikke, ler Tone Ingesen og speider bortover den kilometerlange, kritthvite Kata-stranden sør på Phuket - Thailands største turistøy.

Her er lesernes Thailand-tips

Familien er her for tredje vinteren på rad, vennene fra Sarpsborg for andre gang. De har valgt seg Kata - den roligste og mest familievennlige stranden på Phuket.

Innimellom badingen og slaraffenlivet rir de på elefanter, drar på «fantasea»-show og tar deilig massasje for en billig penge.
Vesle Rikke (9) betaler bare 100 bath (20 kroner) for en halv times massasje, som gjør den vesle kroppen godt.

- Er det ikke litt skummelt med massasje?

- Neeeei, svarer 9-åringen verdensvant.

Les også:Thailand mest hot akkurat nå

- Helfrelst

- Dette må være paradis på jord. Som cruiseskip-mannskap har jeg sett både Jamaica, St. Thomas og mye annet fint - men Thailand tar kaka, sier Kjell Rønninghaug (49) fra Trondheim.
Etter 15 ferieår på Kanariøyene er trønderfamilien blitt helfrelst på Thailand.

- Det blir Thailand-ferier heretter, fastslår Kjell, som slanger seg i solen på Kata Beach for fjerde vinteren på rad.

SØK LY!: Under de heftigste regnskurene er det bare enn ting å gjøre - søk ly f.eks. på en restaurant, som norsk-svenske Steinar Klemetsrud og Alexandra Johansson fra Oslo har gjort her på tavernaen Phileas Fogg i Kata. Foto: Terje Bringedal

- Kata har den mest barnevennlig stranden. Å gå i sanden her er som å gå i potetmel, sier Kjell og ruller seg en rød mix under parasollen.

- Barnevennlig

I vinter har trønderne også med seg et vennepar, som er på sin aller første Thailand-ferie: - Herlig. Helt fantastisk, sier Lisbeth og Tore Mønster Nilsen fra Holmestrand.

Les også:- Her får du mye for pengene i Sørøst-Asia

Ferievennene ligger ikke bare langflate på den hvite Kata-stranden. De har også vært på utflukt til Phi Phi-øyene, leid longtail-båt, matet fargerik fisk med brødskiver på Banana Beach og kost seg på gode restauranter i byen.

SÅPESELGER: Under skarpt lampelys på kveldstid blir de utskårne håndsåpene til 25 kroner fristende shoppingvarer. Foto: Terje Bringedal

- Alt er jo så billig her. Om reisen fra Norge er litt dyrere enn til Kanari, sparer du masse penger på mat, drikke og innkjøp her borte, istemmer trønderfamilien.

Thailand i slutten av mars -les tipset fra Reisepanelet

Sønnen Andras (11) har de tatt ut av skolen, mot at han gjør «lekser» i ferien. En av matteoppgavene er å regne om valuta fra bath til norske kroner - nyttig lære for livet.

Blir du lei av ris og kylling med cashewnøtter - og det er det mange som blir i løpet av tre uker på Phuket - så har norske feriegjester på populære Kata fått et par nye og alternative tilholdssteder denne sesongen.

«Norske» restauranter

50 meter fra stranden har Stavanger-restauranten Phileas Fogg åpnet filial med internasjonal meny - bl.a. steaks, nacho-retter, spareribs etc.

JENTE-GUTTER: I Patpong (Silom) ligger jentebarene tett. Og de aller flotteste jentene er gjerne gutter. Foto: Terje Bringedal

- Naturlig nok er det mange nordmenn som finner veien, sier driftsansvarlige Johnny Steen, utflyttet fra Hard Rock Cafe i Oslo.

Sportsbar

Litt lenger bort i Kata sentrum har Anders Hansson (tidligere restaurant Sult i Oslo) åpnet sportsbar. Med bortfallet av amerikanske, kinesiske og australske turister, er det denne vinteren uvanlig mye norsk, svensk og finsk å høre i Katas gater.

Diskusjon:Tips til reise - Thailand Hua Hin

- Vi er glade i nordmennene, sier bartender Rung på Oyster-baren i Katas hovedgate - et tredje samlingssted for nordmenn, særlig i drinktiden før middag.

- Nordmenn er bare hyggelige. Vi elsker dem.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder