I NINJAENES VERDEN: Legoland-direktør Christian Woller i det som skal bli Legolands trekkplaster neste sesong - et interaktivt Ninjago-univers der besøkende skal få teste både hurtighet og smidighet i alle de velkjente Ninjago-elementene ild, jord, lyn og is. Foto: Legoland Foto: ,

Legoland får Ninjago-univers

Neste år kan du leke med laserkanoner

Snart kan du prøve krefter mot laserstrålene i danske Billund! Neste års nyhet i Legoland blir et Ninjago-område, der du møter Jay, Cole, Kai og alle de andre aktørene fra Ninja-universet.

Besøkte du Legoland i sommer, la du kanskje merke til at et større område ved Duploland og kjøreskolen lå brakk bak gjerder og stengsler?

Nå vet vi grunnen: Her kommer neste år et helt nytt Ninjago-univers, som skal stå ferdig til Lego-parken sesongåpner i mars 2016.

Les også: Familie på 29 vant Legoland-tur

5000 kvadratmeter i alt. Mellom svingende sverdslag og laserkanoner skal du få testet hurtigheten din mot Jay, klatre om kapp med Cole i bratte fjellsider og prøve deg som ninja ved å smyge deg mellom 30 laserstråler i en årnt’li ninja-labyrint.

Fra stjernekrig til laser

85 millioner skal brukes på Ninjago-området – Legolands største investering noensinne.

ÅRETS NYHET: Lego-modellen av X-Wing-jageren fra Star Wars-filmene måler imponerende 13 ganger 13 meter, og skal være verdens største Lego-figur. Foto: Dag Fonbæk Foto: ,

Spenningen er stor hver gang Legoland skal avsløre årets nyhet:

For mens 2015 sto i Star Wars navn og spøkelseshus og pingviner i Polarland var nyhetene årene før der, tar altså ninjaene over oppmerksomheten neste år – også som tema på 24 av rommene i Hotel Legoland.

Interaktivt

Ninjago-verdenen blir også Legolands mest interaktive parkområde:

Her skal du få testet både hurtigheten og presisjonen din, og gjerne jobbe teamwork flere sammen for å mestre alle de velkjente Ninjago-elementene ild, jord, lyn og is.

Les også: Osama bin Laden ville skyte ned fly fra Legoland ...

I kampen mot Ninjago-skurkene tas det i bruk en helt ny teknologi, utviklet for Legoland, som gjør det mulig å omforme gjestenes bevegelser til ninjakrefter, forteller Legoland-direktør Christian Woller.

I LONDON: Legoland finnes mange steder i verden. I Tyskland, USA (California og Florida) og Malaysia, foruten i Windsor utenfor London. Dubai åpner neste år, Japan i 2017 og en i Sør-Korea i 2018. Foto: Dag Fonbæk , VG

– Du har garantert aldri sett maken i noen forlystelsespark før, sier han.

Spar tusener på Danmarks-ferien!

– Her skal ting fly gjennom luften, og Ninjagos 4D-univers utfordrer alle dine sanser. Installasjonen The Ride skal få folk til å forlate parken med en opplevelse de ikke hadde regnet med, lover Woller.

Mange nordmenn

Titusener av norske barnefamilier besøker Legoland i Billund hver sommer – ofte i kombinasjon med vannlandet Lalandia rett borti veien.

Les også: København er barnas by!

Legoland ble i fjor besøkt av 1,7 millioner, og er Danmarks tredje mest populære attraksjon bak Tivoli og Dyrehavsbakken.

– Legoland er ikke bare en institusjon for danskene, men også en del av Danmark som nordmenn har et kjært forhold til, sier danskenes turistsjef i Norge, Vidar Mørch, til VG.

EN AV DE MORSOMSTE: Du blir søkkendes våt, men sprutingen med vanmnkanoner i «sjørøverland» er en av Legolands mest populære aktiviteter. Foto: Mona Langset , VG

Besøksrekord

Med både Star Wars og laser-universet til ninjaene evner Lego-folket å treffe barnefamiliene i tiden. Det meste ser ut til å gå mot himmels for Legoland-parkene og eieren Merlin Entertainments:

Sterkt hjulpet av dollarkursen steg omsetningen til over 20 milliarder kroner første halvår, skriver avisen Børsen.

Resultatforbedringen ble på 21, 8 prosent.

Det finnes i dag seks Legoland-parker. Foruten originalen i Billund ligger en i Windsor utenfor London, en i Tyskland, to i USA (California og Florida) og en i Malaysia.

Tre nye parker er på gang: Dubai åpner neste år, Japan i 2017 og en i Sør-Korea i 2018.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder