FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Golf i verdensklasse

Av Jacob Lund08.08.07 10:00 | Oppdatert: 08.08.07 11:28

Del saken på:

En halvtime utenfor Stockholm ligger golfbanen eierne hevder blir Europas beste.

BRO (VG) - Selv om dine norske lesere kanskje ikke tror det, så kommer de faktisk til å få spille på Europas beste bane om de kommer hit, sier eieren Björn Örås.
Store ord. Men etter en første inspeksjon virker det virker unektelig som om det er mye i dem.

LES OGSÅ:
Andre svenske drømmebaner

For milliardæren Örås, som har skapt seg en formue på å bygge opp bemanningsselskapene Poolia og Uniflex, har ikke spart på noe når han har skapt .

300 mill.

Klubbhuset er, som navnet tilsier, et skikkelig slott. Der inne ligger en restaurant som drives av samme folk som styrer Michelin-stedet Lux inne i Stockholm.

Kronprinsesse Victorias kjæreste Daniel Westling bosser over gymmen og utenfor ligger foreløpig ni vakre hull og venter på medlemmer og greenfeegjester.

I løpet av sommeren blir de 18. Om to år er de 36.
300 millioner svenske kroner har herligheten kostet - hittil.
Greenfeegjester kan få teste godsakene mot å betale 1000 svenske kroner på hverdager - 1200 i helgene (kun etter klokken 14.00). Menn må ha handikap under 24, kvinner under 30.

- Men da får de også en golfopplevelse i verdensklasse, sier Björn Örås som selv har spilt golf i 40 år og har åtte i handikap.

Naturreservat

Banen er den første svenske som er bygget i vannkanten på 20 år. For å få tillatelse til dette kjøpte man et stort område land inntil golfbanen. Der ble et naturreservat anlagt med fugletårn og stier, og man forpliktet seg til å drive reservatet i ti år fremover.

Og ved 17. og 18. hull er det plass til utrolige 75 000 tilskuere som alle har en god utsikt til det som foregår. I 2009 skal Bro Hof Slott golfklubb arrangere Scandinavian Masters.

Men egentlig sikter man høyere. Mot Ryder Cup.

- Klart at det er en drøm. Og det er en drøm vi jobber aktivt med, sier Björn Örås lurt.