FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Star Tour: Finner ikke smittesvar

Av Audun Jahren06.08.13 15:48 | Oppdatert: 07.08.13 10:15

Del saken på:

(VG Nett) Alle prøvene av mat og drikke ved Pascha Bay i Alanya er analysert. Likevel vet man ikke hvorfor 38 barn ble innlagt på sykehus i charterparadiset.

Natt til mandag i forrige uke ble 38 barn innlagt på sykehus i tyrkiske Alanya med diaré og oppkast. Ti av barna var norske, og flere måtte ligge på sykehuset i flere dager.

Etter sykdomsutbruddet ble det tatt en rekke prøver av matvarer og ulike typer drikke ved hotellet, og det ble også tatt prøver av de ansatte som jobbet med mat og drikke. Nå er alle prøvene analysert, uten at det er gjort noen funn.

- Det ble ikke funnet noe unormalt i hverken mat eller drikke. Derfor er det ingenting som tyder på at det er noe galt med maten eller drikken ved hotellet. Vi kjenner fortsatt ikke årsaken til utbruddet, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

Selv om selskapene som tok prøvene ikke har kommet med noen endelig rapport, sier Larsen-Vonstett at det nå er lite man kan gjøre for å finne ut av hvorfor så mange ble syke.

Reiseselskapet har tidligere sagt at sykdomsutbruddet kan ha skyldtes at er barn kort tid før utbruddet hadde en uhell i barnebassenget, slik at det kom avføring i vannet. Men flere reisende VG har snakket med, sier at deres barn ble syke uten å ha badet i barnebassenget.

Mange nordmenn reiste hjem fra ferie ved Pacsha Bay natt til søndag, og flere av disse ble syke etter å ha kommet hjem. Larsen-Vonstett sier at hun er kjent med noen slike tilfeller, men sier det så langt ikke er noe som tyder på at dette har noen sammenheng med det andre utbruddet.

- Det virker ikke som det er noen sammenheng, sier hun til VG.