FERIEDRØMMEN: Få den ultimate luksusfølelsen på ferie på de greske øyene. Her fra Corfu Imperial, Grecotel Exclusive Resort. Foto: Corfu Imperial, Grecotel Exclusive Resort / Heinz Troll

Luksusferie i Hellas

Tilbring en uke eller to på en av Hellas flotte øyer i sommer. Drømmer du om litt ekstra luksus er dette øyene og hotellene for deg.

 • Camilla Jorddal

Tidligere har vi skrevet om hoteller på Gran Canaria som gir deg litt ekstra luksus. I denne artikkelen tipser VG reise deg om noen lekre hoteller på de greske øyene.

Hellas er en av nordmenns mest populære feriedestinasjoner i sommerferien og i januar viste en undersøkelse gjennomført av Norstat på vegen av FINN reise at nordmenn vil bruke mer penger på reise i 2018. Den samme undersøkelsen viste også at luksusfølelse på ferier er viktig for mange, noe funn fra rapportene hos Virke kunne bekrefte.

les også

Her får du vårluksus på Gran Canaria

Om du skal til Mykonos, Kreta eller Skiathos, det finnes luksuriøse hoteller i flere prisklasser. Unn deg et par netter med femstjerners luksus, eller bli en uke om du vil.

KUNSTHOTELL: Minos Beach Art Hotel på Kreta har eget galleri og du kan bo i suite eller en privat villa ved vannet. Foto: Minos Beach Art Hotel

Kreta

Kreta er Hellas største øy, og også en av de største øyene i Middelhavet. Øya er kjent for sin varierte natur, behagelige temperaturer og antikk kultur, og The Guardian mener det er en av de vakreste greske øyene.

Minos Beach Art Hotel gjennom Hotels.com

Som navnet tilsier er dette et kunsthotell og har eget galleri med både greske og internasjonale kunstnere, i tillegg kan hotellet skilte med hage, basseng og badebukt. Her kan du velge mellom å bo i suite eller privat villa.

SLAPP AV: Nyt en dag i spaet på Elounda Beach. Foto: Apollo / Jessica Weimer

Elounda Beach, Apollo

Her bor du på vestsiden av Kreta i Mirabellobukten og har en fantastisk havutsikt. Hotellet deler fasiliteter med søsterhotellet like ved og kan blant annet skilte med saltvannsbasseng, jacuzzi, tennis og badminton. Her er det også filmfremvisninger i høysesongen.

les også

Luksusopplevelser på budsjett

Dette kan du gjøre på øya: Kreta er en stor øy, men du kan fortsatt rekke mye på en uke. Besøk havnen i Chania, besøk Knossos – kong Minos palass, eller begi deg ut på fottur i den fantastiske Samariaravinen. Stranden Elafonissi Beach er kjent for å ha rosa sand og blir blant annet kalt for «Kretas Maldivene».

VOKSENHOTELL: Lindos Blu Luxury & Suites på Rhodos er bygget som et amfiteater. Foto: Lindos Blu Luxury & Suites

Rhodos

Rhodos har lenge vært et av de mest populære reisemålene i Hellas og Lonely Planet kaller øya for en tur gjennom antikken. Her kan du nyte dagene i Rhodos by, i en av øyas mange landsbyer eller på en strand. Vær obs på at Rhodos by er kjent for å ha høy partyfaktor på kveldstid, så om du ønsker ro bør du heller reise dit på dagstur.

Lindos Blu Luxury Hotel & Suites gjennom Booking.com

Reiser du uten barn til Rhodos er dette et luksuriøst alternativ for voksne. Hotellet er bygget som et amfiteater som gir fantastisk utsikt. Velg mellom rom med havutsikt, privat basseng eller jacuzzi. I tillegg har hotellet både innendørs- og utendørsbasseng og er du glad i tennis er det bare å svinge rekkerten.

DET LILLE EKSTRA: Hos Amathus Elite Suites kan du bestille suite med privat basseng. Foto: Ving

Amathus Elite Suites, Ving

Her bor du i suiter med havutsikt cirka 150 meter fra stranden vest på Rhodos. For å komme deg til stranden går du via en tunnel fra hotellet. Du har også tilgang på treningsrom og spa. Om du ønsker kan du bestille suite med privat basseng for litt ekstra luksus.

Pris: fra cirka 27.700 kroner for to voksne i en uke.

Dette kan du gjøre på øya: Gamlebyen i Rhodos by er verdt en dagstur – ser du bort ifra shoppingmulighetene her kan den minne om scener fra «Game of Thrones». Bor du på vestsiden av øya kan du prøve ut windsurfing, og besøker du øya på sensommeren bør du også sjekke ut Sommerfugldalen.

STORT: Bassenget på Diamond Deluxe Hotel på Kos er på 2000 kvadratmeter. Foto: Diamond Deluxe Hotel

Kos

Kos er en flott øy uavhengig av om du reiser med vennegjengen eller familien og er en øy med mange skatter, ifølge Lonely Planet. Øya er kjent for sine fine strender og livlige Kos by. Kos er en relativt liten øy og du kan rekke mye på en dag med leiebil.

Diamond Deluxe Hotel gjennom Expedia.com

Her bor du cirka tre kilometer fra Kos by, og selv om hotellet ligger like ved stranden er dette hotellet for deg som elsker å ligge ved bassenget. Hotellets bassengkompleks er på beskjedne 2000 kvadratmeter, så her kan du virkelig få tatt deg en svømmetur. Ellers er hotellet stilrent og elegant, og har 16 års aldersgrense.

KOS: Evighetsbassenget på Michelangelo gjør drømmeferien komplett, og du bor der til en relativt rimelig penge. Foto: TUI

Michelangelo, TUI

Om du har drømt å bo på hotell med evighetsbasseng til en relativt rimelig penge er dette hotellet for deg. Hotellet er regnet for å være et av de mest eksklusive på Kos og spaavdelingen har blant annet tyrkisk bad og innendørsbasseng. Reiser du med barn har hotellet både barnebasseng og barneklubb.

Pris: fra cirka 15.900 kroner for to personer i en uke.

Dette kan du gjøre på øya: Om du ikke bare vil ligge ved bassenget eller på stranden bør du leie bil og komme deg rundt på øya. Om du vil ha en nedpå, men likevel fargerik og stilig utflukt bør du kjøpe med deg mat og ta en piknik i Plaka-skogen. Her kan du spise lunsj i det fri omgitt av en flokk fantastiske påfugler. Her er det ikke snakk om en eller to som på en gårdsplass – mer som 30 eller 40. Sjekk også ut Paradise Beach og de varme kildene på øya.

EVIGHETSBASSENG: Vi tar gjerne en drink i solnedgangen hos Bill & Coo Suites and Lounge. Foto: Bill & Coo Suites and Lounge

Mykonos

Tidligere har vi skrevet om Kardashian-familiens luksusferier, og et av stedene familien har feriert er Mykonos. Øya er regnet som en av Hellas luksusøyer, men på en usnobbet måte. «Alle» reiser til Mykonos.

Bill & Coo Suites and Lounge gjennom Hotels.com

Bill & Coo er et femstjerners boutiquehotell på Megali Ammos-stranden ikke langt fra Mykonos by. Hotellet har et fantastisk evighetsbasseng og luksuriøse suiter med moderne design, og du bor i gangavstand de flere severdigheter.

LEKKERT: Nissaki Boutique Hotel sør på Mykonos er gjennomgående hvitt. Foto: Nissaki Boutique Hotel

Nissaki Boutique Hotel, Apollo

Dette femstjerners boutiquehotellet sør på Mykonos er for deg som liker det stilrent. Interiøret er i delikat hvitt og hver av de 25 rommene er individuelt dekorerte. Hotellet har to utendørs svømmebasseng og badstue. Som gjest har du også tilgang på limousin-/privatbiltjeneste.

les også

Fem flotte øyer i Hellas

Dette kan du gjøre på øya: Mykonos er kjent for å ha et livlig natteliv, og du finner et rikt utvalg av restauranter og shoppingmuligheter – fra eksklusive merkevarebutikker til det lokale greske.

SANTORINI: Fra Fanari Villas har du verdens vakreste solnedgang som utsikt. Foto: Fanari Villas

Santorini

En annen luksuriøs øy som kan skilte med en av verdens vakreste solnedganger er Santorini. Øya var blant annet på Condé Nast Travelers liste over de 50 vakreste stedene i Europa i 2016 og er en drømmedestinasjon for mange.

Fanari Villas gjennom Booking.com

Skal du på tur med kjæresten til Santorini er det ikke et mer romantisk sted å bo enn i Oia. Hotellet er bygget på en klippe med utsikt over kalderaen, Thirasia og det som er regnet for å være verdens vakreste solnedgang. Ellers har hotellet flere velværetjenester og barnepass.

I HØYDEN: Pegasus Suites and Spa Foto: Pegasus Suites and Spa

Pegasus Suites and Spa, Ving

Her bor du i den rolige byen Imerovigli på vestkysten av Santorini. Her har du fantastisk havutsikt og kort vei til Santorinis hovedstad Thira – du kan blant annet kommet deg dit ved å gå langs kalderaen, det tar cirka 30 minutter. Hotellet har blant annet restaurant, bar, treningsrom og spa. Dette hotellet er kun for voksne.

les også

Den ultimate guiden til Santorini

Dette kan du gjøre på øya: Besøk Black Beach og Amoudi Bay for herlige bad i havet, test ut Vinsanto – en søt hvitvin laget på soltørkede druer og se solnedgangen i Oia.

FERIEMODUS: Kassandra Bay Resort, Suites & Spa ligger på Vasilias-stranden. Ta dagen på solsengen eller bli med på en pilatestime. Foto: Kassandra Bay Resort, Suites & SPA

Skiathos

Skiathos ble verdensberømt etter at «Mamma Mia» kom ut som spillefilm i 2008 og er blitt en kjær ferieøy for mange. Skiathos er en frodig øy og det er enkelt å komme seg rundt siden avstanden ikke er store. The Sun har beskrevet øya som det perfekte fantastisk sted for en deilig ferie.

Kassandra Bay Resort, Suites & Spa gjennom Booking.com

Hos Kassandra Bay Resort, Suites & Spa bor du på Vasilias-stranden. Ønsker du et aktivt opphold kan du bli med på yoga- og pilatestimer i hagen, og ønsker du en tur inn til byen går det taxibåt fra hotellet til Skiathos by hver halvtime i høysesongen.

BARNEVENNLIG: Skiathos Princess er perfekt for familieferien. Hotellet har blant annet barneklubb. Foto: Ving

Skiathos Princess, Ving

Skiathos Princess er regnet for å være et svært barnevennlig luksushotell. Hotellet ligger på stranden i Agia Paraskevi, har fire restauranter, spaavdeling og barneklubb.

Dette kan du gjøre på øya: Besøk Skiathos by for shopping, utforsk de små landsbyene og nyt en dag på den langstrakte stranden Megali Ammos. Når du først er på Skiathos bør du også besøke naboøya Skopelos hvor du finner flere steder som var med i «Mamma Mia»-filmen.

DRØMMEFERIEN: Corfu Imperial, Grecotel Exclusive Resort er det ultimate luksus hotellet. Her kan du bo i privat villa med egen badeplass. Foto: Corfu Imperial, Grecotel Exclusive Resort / Heinz Troll

Korfu

Korfu ligger utenfor kysten av Albania og byr på både brede sandstrender, sandbanker og klippeformasjoner. Independent beskriver det som en gresk perle og det er en flott øy for deg som vil ha en aktiv ferie.

Corfu Imperial, Grecotel Exclusive Resort gjennom Hotels.com

Hotellet har et rikt utvalg av romtyper – fra dobbeltrom til suites, toetasjes familiesuiter eller du kan få den ultimate luksusferien ved å bo i en privat villa med eget basseng og badebrygge eller strand.

NYT: Tilbring dagene på solsengen hos MarBella Nido Suite Hotel & Villas. Foto: Apollo, Ullen Anna

MarBella Nido Suite Hotel & Villas, Apollo

Dette er et nybygd hotell rett ved stranden i Agios Ioannis Peristeron. Er du interessert i mat er det her du bør bo, à la carte-restuaranten på hotellet har nemlig samarbeid med to Michelin-kokker. Ønsker du det lille ekstra kan du bestille rom med eget basseng. Aldersgrense på hotellet er 16 år.

Dette kan du gjøre på øya: Besøk Korfu by for en litt annerledes gresk by med impulser fra både Frankrike, Italia og England og opplev Spianadaparken med cricketbane. Vil du ha en aktiv ferie kan du legge ut på fottur eller for eksempel spille golf – Korfu er kjent for å ha en av Hellas beste golfbaner og teste ut dykking. Er du på en lengre ferie kan du også legge inn en utflukt eller par netter i Albania.

Mer om

 1. Hellas
 2. Hotell
 3. Ving
 4. Apollo
 5. Tui
 6. Reise
 7. Reiseguide

Flere artikler

 1. Europeiske hoteller med direkte utgang til basseng

 2. Fantastiske bassenger

 3. Dette er inkludert i all inclusive

 4. De danske badehotellene du bør besøke

 5. Sydenturer på salg i høstferien

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder