FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Økt sikkerhet i Windsor bryllupshelgen

Av Mona Langset24.04.18 15:39 | Oppdatert: 25.04.18 08:44

Del saken på:

Bevæpnet politi, politihunder og overvåkningskameraer vil være godt synlige i Windsor både under bryllupet og i ukene før.

Skal du til Windsor for å se prins Harry og Meghan Markles bryllup den 19. mai, må du gjennom sikkerhetskontroller nærmest som på en flyplass. Potensielt farlige gjenstander blir beslaglagt.

– Publikum må gå gjennom scannere, og bagasjen blir kontrollert, forteller senior-presseoffiser James Williams i Thames Valley Police til VG.

Det er Thames Valley Police som er ansvarlig for sikkerheten i forbindelse med bryllupet.

De jobber sammen med trafikkpolitiet, lokalt politi, lokalt nærinsgsliv og kommunen for å gjøre arrangementet til en trygg opplevelse for alle.

De har i lengre tid jobbet med å sikre byen mot mulige terroristangrep. Blant tiltakene er et omfattende nett av overvåkningskameraer og nummerskilt-gjenkjenningskameraer, og flere tiltak publikum ikke kan se.

På bryllupsdagen vil det være politi med og uten våpen, med og uten uniform, overalt i og rundt bykjernen.

Williams sier at de av sikkerhetshensyn ikke går ut med hvor mange tjenestefolk som vil være på jobb. Men det er full bemanning. Ingen får ta ut ferie eller avspasering.

Campingforbud

Mange tilreisende har tenkt å tilbringe natten ute langs sperregjerdene for å sikre seg best mulig utsikt til de nygifte når de skal med hest og vogn gjennom byen.

De lokale myndighetene, Royal borough of Windsor and Maidenhead, opplyser på sin nettside at camping er forbudt langs hele ruten.

De vil likevel se gjennom fingrene med enkle klappstoler og tepper.

– Vil politiet fjerne tilreisende som overnatter langs ruten natt til lørdag?

– Det kommer an på hvor mye de har med seg. Vi vil sørge for at det er sikkert for folk å gå der, og at det er plass til alle besøkende, sier Williams til VG.

Kontrollerer tog og trafikk

Politiet vil også være sterkt til stede på alle togstasjoner som har avgang til Windsor 19. mai. I tillegg blir det politi inne på togene.

Publikum må regne med mye køståing og venting, både fordi det kommer til å bli ekstremt mange passasjerer, og fordi alle skal igjennom sikkerhetskontroller.

Begge togselskapene som trafikkerer strekningen London - Windsor, SWR og GWR, anbefaler publikum å forhåndsbestille billetter og beregne god tid.

De anbefaler også å ta med lite bagasje, slik at sikkerhetskontrollene skal gå raskest mulig.

Stengte veier

Bykjernen blir stengt for biler i forbindelse med bryllupet.

Allerede er det satt opp en del barrierer som skal hindre biler i å kjøre inn i folkemengder.

Sentrum er likevel fortsatt fremkommelig, men morgenen før bryllupet, fredag klokken ti, blir gatene fysisk stengt. De vil holdes stengt frem til lørdag kveld, etter bryllupet.

Biler må parkere i utkanten av byen, blant annet på veddeløpsbanen. Forhåndsbestill plass her.