FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

I disse byene får du luksus til lavpris

Av Mona Langset31.08.14 15:40 | Oppdatert: 04.09.14 10:07

Del saken på:

Storbyferiepå femstjernershoteller trenger ikke koste skjorten. I alle fall ikke hvis du velger de riktige byene.

Prisene på luksushoteller varierer voldsomt fra by til by.

Det du betaler for en eneste natt på femstjernershotell i London, er nesten det samme som gjennomsnittsprisen for fire netter på tilsvarende hotell i Warszawa eller Thessaloniki.

Se prisoversikt nederst på siden

Polens hovedstad har de aller billigste femstjernershotellene, tett fulgt av Hellas’ nest største by, skriver Daily Mail.

Gjennomsnittsprisen for et femstjerners hotellrom ligger på 862 kroner i Warszawa, 893 kroner i Thessaloniki, og 3284 kroner i London

Et kjapt søk på Hotels.com, viser at du en helg i september for eksempel kan bo på femstjernershotellene Electra Palace i Thessaloniki til 774 kroner natten, eller på Grand Hotel Palace til 554 kroner.

I Warszawa kan du bo på Warsaw Marriott Hotel for 579 kroner natten, eller Hilton Warsaw Hotel & Convention Centre for 599. Begge femstjernershoteller.

Mye luksus for pengene

Skal du ha en billig luksushotellferie, kan du i tillegg til Warszawa og Thessaloniki, velge for eksempel Athen, Lisboa eller Berlin.

– Dette høres veldig riktig ut. Jeg var akkurat i Berlin selv og bodde på et superflott femstjernershotell. Trodde jeg hadde fått oppgradering til juniorsuite, og ringte resepsjonen for å spørre. Men nei, dette var standardrom. Og det kostet bare litt over 1000 kroner natten, forteller gründer av Restplass.no, Jason Eckhoff.

Hans erfaring er at man i enkelte byer kan betale rundt en tusenlapp for femstjernershoteller som ville kostet 3000 til 4000 andre steder.

– I enkelte byer kan du få høy komfort for en slikk og ingenting. Bare pass på at du ikke reiser når det er store messer eller andre arrangementer som påvirker prisene. Den som er litt fleksibel med reisetidspunkt kan få mye luksus for en rimelig penge, sier han.

Reiser du litt «mot strømmen» kan du også finne svært billige flybilletter. Det kan være lurt å unngå utreise torsdag eller fredag og hjemreise søndag hvis du skal på storbyweekend.

Dyr luksus

London ligger helt på topp blant de dyreste luksushotellbyene. Britenes hovedstad får godt selskap av blant andre Firenze, Paris og Milano.

I disse byene utgjør netter på femstjernershoteller et betydelig innhugg i lommeboken, ifølge prissammenligningen som er utført av det britiske reisenettstedet Kayak.co.uk

Men er fem stjerner i Warszawa det samme som fem stjerner i Paris og Milano?

Direktør i Kayak, Annie Wilson, sier dette til Daily Mail:

– Stjernerangeringen kan være forvirrende. Men generelt er markedet mer «grått» når det gjelder to- til firestjernershoteller. Når du går inn i femstjernerssegmentet jevner det seg ut, og det forventes at hotellet blant annet tilbyr en rekke luksuriøse rom, suiter og fasiliteter.

Det er Jason Eckhoff enig i.

– Stjerneangeringen kan være svært varierende, særlig på tre og firestjernershoteller. Noen steder må du ha minimum fire stjerner for at det skal være noenlunde OK. London er en by hvor jeg aldri ville bodd på noe dårligere enn et firestjerners hotell, sier han.

– Men på femstjernershoteller er det retningslinjer for hva som skal være inkludert. Du skal for eksempel slippe å bære bagasjen til hotellrommet. Det er en selvfølge, sier Jason Eckhoff

Eckhoff bekrefter noe VG har skrevet tidligere: At nordmenn gjerne vil betale minstmulig for flybilletten, men samtidig bo bra.

– Vi selger mye femstjerners hoteller. Nordmenn vil ha kvalitet, men gjerne så rimelig som mulig. Vi ønsker å føle at vi har gjort en god deal, sier grunnlegger av Restplass.no, Jason Eckhoff.

TI BYER MED LUKSUS TIL LAVPRIS:

Gjennomsnittspris per natt for femstjerners hotell:

Warszawa, Polen: 862 kroner

Thessaloniki, Hellas: 893 kroner

Bucuresti, Romania: 1006 kroner

Athen, Hellas: 1067 kroner

Lisboa, Portugal: 1160 kroner

Budapest, Ungarn: 1170 kroner

Brussels, Belgia: 1252 kroner

Praha, Tsjekkia: 1416 kroner

Berlin, Tyskland: 1488 kroner

Madrid, Spania: 1580 kroner

TI BYER MED LUKSUS SOM KOSTER MER

Gjennomsnittspris på femstjerners hotell:

London, England: 3294 kroner

Firenze, Italia: 3284 kroner

Paris, Frankrike: 3150 kroner

Milano, Italia: 3120 kroner

Nice, Frankrike: 2596 kroner

Roma, Italia: 2535 kroner

München, Tyskland: 2524 kroner

Edinburgh, Skottland: 2165 kroner

Amsterdam, Nederland: 2134 kroner

København, Danmark: 1960 kroner