SNART KLART FOR TAKE OFF: Ifølge Feel Air, er planen å starte flyvningene fra Oslo og Arlanda til New York og Bangkok tidlig i høst. Foto: FEELAIR.com

Feel Air varsler priskrig til New York og Bangkok

Satser på flere fly og ruter **Norwegian: - Vi skal ikke samarbeide **Feel Air: - Ikke plass til begge

(VG Nett) Konkurransen om norske turister mellom Norwegian og Feel Air hardner til. Det kan bety billigere flybilletter.

- Vi har lagt om planene noe på grunn av hva vi har lært om utvikling og konkurranse i høst. Det betyr at vi skal satse bredere og med flere fly fra starten av, sier Feel Air-direktør Kai Holmberg til VG Nett.

- Hvilke ruter det blir, kan jeg ikke si noe om akkurat nå. Men det er fortsatt Oslo, Stockholm, New York og Bangkok som blir søylene i selskapet vårt, sier Holmberg.

I oktober i fjor lanserte flyselskapet planenene om to Airbus A330-maskiner og ruter fra Oslo og Stockholm til New York og Bangkok. Like etter annonserte Norwegian at også de ville starte ruter til de samme byene.

BAKGRUNN:Starter norsk billig-flyselskap

- Planene våre står fast. Som vi har sagt hele tiden, er det mest sannsynlige en oppstart i 2011, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til VG Nett.

Interkontinental-konkurranse

I hele vinter har Thai sendt av gårde en Boeing 777 hver dag mellom Oslo og Bangkok. I tillegg kommer charterselskapenes egne flyavganger. Continental har flydd daglig til New York, og til sommeren øker selskapet til to daglige avganger.

Med de planlagte rutene fra Feel Air og Norwegian, ligger det trolig an til en knallhard priskrig for reisende som vil til New York og Thailand.

- Prisene skal kraftig ned på disse rutene. Vårt mål er at folk skal bytte ut helgeturene til London, Paris og Roma - der de har vært femten ganger før - med langhelger til New York i stedet. Og i stedet for Kanariøyene, kan en reise til langt rimeligere Thailand, sier Holmberg i Feel Air.

GRATIS! Last ned VGs reiseguider til
NEW YORK || BANGKOK || STOCKHOLM || OSLO

- Jeg tror det et stort, uutnyttet marked for fritidsreiser på disse rutene fra Norge. Når vi kommer inn som en lavprisaktør, vil det føre til at flere reiser. I dag ser vi at de fleste som reiser på ferieturer til New York og Thailand, reiser via andre flyplasser i Europa for å få billigere billetter. Det er det ingen grunn til når vi starter flyvningene, sier Holmberg.

- Ikke plass til begge

- Men er det plass til både Feel Air og Norwegian på langdistanse-markedet fra Oslo?

Feel Air-direktøren drar på svaret.

- I utgangspunktet er jeg skeptisk til det. Men vi føler oss veldig trygge på det produktet vi jobber med, sier Holmberg.

I luftfartsindustrien har ryktene svirret om et tett samarbeid mellom Norwegian og Feel Air.

- Disse ryktene har jeg også hørt. Men jeg vet ikke hvor de kommer fra. Vi skal ikke samarbeide med dem på noen som helst måte. Langdistanse-satsingen er noe vi skal gjøre på egenhånd, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til VG Nett.

Norwegian vurderer Airbus

Som VG Nett har skrevet tidligere, sikler Bjørn Kjos-selskapet på Boeings mye omtalte Dreamliner til sine langruter.

VGTV:Se bildene fra Dreamliner-ens første flytur

VG Nett får også bekreftet at Norwegian vurderer å bruke innleide Airbus-fly på de nye rutene.

- Det stemmer at vi også har hatt en dialog med Airbus. Da er det først og fremst en midlertidig løsning med leasing av Airbus A330-maskiner det er snakk om. Men det er viktig å understreke at verken i forhold til Boeing eller Airbus er det tatt noen avgjørelser eller gjort noen avtaler, sier Skånvik.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

FEEL AirBillige flybilletter og gode tilbud på flyreiser | Norwegian

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder