FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

I sommer blir Europa-ferien billigere

Av Gjermund GlesnesPublisert: 22.02.2010

Del saken på:

(VG Nett) Svak euro og økonomisk krise er en gunstig kombinasjon for sommerferien din. I hvert fall hvis du skal reise til Europa.

Annonse

Kanariøyene, Mallorca, Kreta og Kypros blir ekstra gunstige

PRISVINNER: Kreta, her er stranden i Kalives. Foto: SCANPIX

Etterdønningene av finanskrisen har gitt turistsvikt i Middelhavsområdet. Dermed sliter mange hoteller med tomme senger. Og restaurantene må kjempe ekstra hardt om kundene.

Det gir deg mulighet til et sommerferiekupp, spår reiselivsdirektør i HSH Reise Utland, Rolf Forsdahl.

Annonsørinnhold

Han tror at hoteller vil senke prisene, og at restaurantene vil droppe eller redusere den sedvanlige prisøkningen før høysesongen.

Ekstra billig tror han det blir på typiske turiststeder med mange pakkereisende, såkalte volumdestinasjoner.

- Kanariøyene, Mallorca, Kreta og Kypros blir veldig interessante, sier han til VG Nett.

Markedsføringssjef i Hotels.com, Cia Perttinen, tør ikke å spå noe om hotellprisene i Europa til sommeren.

- Jeg tror mange vil reise mer til euroland. Valutakursen er nemlig viktig for hvor folk reiser. Det kan gi bedre hotellbelegg, sier hun til VG Nett.

Les også:Ekspertens koseligste Kreta-hotell

PRISVINNER: Mallorca, her er Magalufstranden. Foto: ESPEN BRAATA

Lav eurokurs

Også i populære byer som Roma, Paris, Venezia og Barcelona vil pengene vare lenger i sommer - selv om den typen turistmagneter merker mindre til den økonomiske krisen.

Eurokursen har nemlig falt kraftig de siste 14 månedene. Og nedgangen vil fortsette, tror makroøkonom i First Securities, Bjørn-Roger Wilhelmsen.

- Vi tror at vi får se 7-tallet før sommeren. Vi tror også at det er sannsynlig at eurokursen vil holde seg rundt eller under åtte blank i hele 2010, sier han til VG Nett.

- Det gjør at shoppingen, teaterbillettene, restaurantbesøket og så videre blir billigere for norske turister, sier Rolf Forsdahl.

Les også:Dette har du krav på når bagasjen blir borte

Les også:Les hva du har rett til hvis flyet er forsinket

Liten effekt for pakketurer

De som vil tjene mest på eurokursen, er de som booker hotellet på egenhånd. Hos charterselskapene er nemlig hotellavtalene allerede skrevet. Og en kald vinter har gitt uvanlig godt salg, ifølge selskapene. Det gir færre billige restplasser til sommeren.

Les også:Slik reiser du billig

- Charterselskapenes flaskehals er flyene. De må avtales lang tid i forveien. Derfor betyr ikke ledig hotellkapasitet at det flere charterplasser, sier Rolf Forsdahl.

På lenger sikt kan imidlertid den lave eurokursen og hotellsvikten også gi billigere charterturer. Men da må kursen holde seg lav også over sommeren, sier han.

BLI TILHENGER AV VG REISE PÅ FACEBOOK!