FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

McDonalds blir McVeggis

Av Hege Lyngved Odinsen06.09.12 16:28

Del saken på:

(VG Nett) De fleste ser for seg solide kjøttbiter å sette tennene i når de skal på McDonalds. Men nå åpner hurtigmatkjeden også rene vegetar-restauranter.

Kjedens aller første vegetar-restaurant skal åpne i den indiske byen Amritsar i midten av neste år, melder MailOnline.co.uk.

Restauranten ligger i nærheten av det Gyldne Tempel, en helligdom for sikene, hvor det er forbudt å spise kjøtt. Planen er å åpne en annen vegetar-McDonalds i byen Katra, ikke langt unna den hinduiske helligdommen Vaishno Devi.

Omlag 80 prosent av Indias befolkning er hinduer og anser kyr for å være hellige.

Reaksjoner

Men selv om det er vegetarmat som skal serveres reagerer hinduer nå på restaurantplanene:

- Dette er ikke bare et forsøk på å tjene penger, men også en bevisst ydmykelse av hinduer, sier S. Gurumurthy til The Daily Telegraph. - Dette er en organisasjon forbundet med kuslakting!

Gurumurthy skal være medlem av den nasjonalistiske gruppen Swadeshi Jagran Manch, og sier til Telegraph at hindiske nasjonalister kommer til å kjempe mot at hurtigmatkjeden skal ekspandere ved de indiske helligdommene.

McDonalds har vært i India siden 1996 og har 271 utsalgssteder i det folkerike landet. Halvpartene av menyen som tilbys er vegetarbasert, og det viste seg å være vanskelig å selge kjerneproduktet - hamburgere av storfe - i et land hvor kyr er hellige.