FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

- Priskrig på Mount Everest-turer

Av Rune Thomas Ege28.01.10 13:50

Del saken på:

(VG Nett) Ok, du kommer deg ikke helt til topps. Men du er svært nær - for under 20.000 kroner.

Verdens høyeste fjell har opp gjennom årene tiltrukket seg tusenvis av eventyrlystne. Men du trenger ikke være profesjonell klatrer for å nyte det spektakulære landskapet i området rundt Mount Everest. Flere ulike selskaper tilbyr guidede turer til Everst Basecamp, stedet der Edmund Hillary startet sin bestigning av Mount Everest i 1953.

- Akkurat nå får du en tur til Mount Everest for 18.500 kroner. Det er egentlig for billig, sier Peter N. Knutsen i danske Topas Travel til VG Nett.

INSPIRERT?Her kan du finne flere skjulte ferieskatter i Asia

Normalt ligger prisene på mellom 25.000 og 30.000 norske kroner. Hos den norske Topas-konkurrenten Høyfjellsturer, må du betale 27.900 kroner for du en noenlunde tilsvarende tur. Også hos Tamang Tours koster en treukers-tur til Everest Basecamp om lag 27.000 kroner.

Ifølge Knutsen er det flere nye aktører på eventyrferie-markedet i Skandinavia som har ført til det han mener er iferd med å utvikle seg til en real priskrig.

«For billig» betyr en døgnpris på 770 kroner, som inkluderer flytransport tur/retur fra Norge, alle overnattinger, guider, flere måltider og yakokser til å bære bagasjen din de 17 dagene selve fjellturen varer.

- Du vil tilbringe om lag en uke på 5.000 meters høyde, og dagsetappene er mellom fire og ti timer. Derfor bør en være i rimelig god form. Vi har hatt deltakere fra 17 til 70 år, men det pleier aldri å være noe problem for dere nordmenn. Dere er jo flinke til fjells, mener Knutsen.

SOVE UTENDØRS?Her er Cecilie Skogs ti beste tips

På vei til og fra vandringen blant noen av verdens høyeste og mest spektakulære fjelltopper i Himalaya, får du også noen dager i Kathmandu. Trolig vil du møte flere forretningsfolk eller goretex-kladde fjellturister enn hippier, men Nepals hovedstad beskrives fortsatt som en forvirrende og fascinerende by.

Den halsbrekkende flyturen fra Kathmandu til Lukla (2850 meter) - en av verdens bratteste og høyestliggende flystriper - er også inkludert i billettprisen.

LES OGSÅ:Her kommer verdens høyeste flyplass

Et av de andre selskapene som arrangerer turer til Mount Everest, er norske Kina Reiser. Her starter turen fra Kina-siden, og du transporteres til Everest Basecamp i bil. Hele turen varer i seks dager og koster i overkant av 11.000 kroner. Da kommer flytransport tur/retur Norge-Kina i tillegg.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!