FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Sitt i baren på førsteklasses flytur

Av Jostein Matre 02.05.12 09:43

Del saken på:

(VG Nett) Den har bare tre barkrakker. Likevel regnes baren i Virgin Atlantics nye førsteklasse som verdens lengste i kommersiell flyvning.

Dersom du har nok penger kan du kanskje selv nyte en drink fra en av barkrakkene i den 2,5 meter lange baren mens flymaskinen tar deg over Atlanterhavet fra London til New York. Totalt har barområdet plass til åtte personer om gangen, ifølge The Australian.

Over fire år har det tatt og mer enn 930 millioner kroner har det kostet. Men nå har første fly med førsteklasse som er innredet i rosa farger, og med gardiner pyntet med mer enn 1000 swarovskikrystaller, endelig tatt av.

Kabinen er også utstyrt med lyssetting som kan veksle mellom blant annet lilla og rødt, for å hjelpe passasjerene å slappe av og sove. I tillegg har sete-sengene blitt fire centimeter lengre enn før. Ifølge flyselskaper gjør det dem til de lengste førsteklassesetene i luftfarten, med totalt 221 centimeter.

I stedet for å være vendt fremover er setene sidevendt. Det er kanskje ikke helt ideelt for de som ønsker å se filmer på TV-skjermen i setet foran. De må nemlig vri hodet for å se på skjermen.

Foreløpig er det bare ett fly, en Airbus 330, som har fått den nye førsteklassen, ifølge USA Today. Flere fly står for tur.
Billettprisen for en tur med det nye flyet ligger på i overkant av 7000 kroner for en vei over Atlanteren.