FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Derfor drar rekordmange til London 17. mai

Av Mona Langset07.05.18 15:02

Del saken på:

I år velger ekstra mange London fremfor korpsmusikk, bunad og flagg på nasjonaldagen.

17. mai faller på en torsdag. Ved å ta ut bare én feriedag på fredag, får du en langhelg på hele fem dager. Siden det er pinse samme helg, er det også helligdag mandag 21. mai.

De aller fleste som skal på storbytur akkurat denne helgen velger London. London er alltid et populært reisemål om våren. Men i år har det tatt helt av.

Kongelig bryllup og FA-cupfinale

– 60 prosent flere har bestilt flybillett til London denne helgen i år sammenlignet med i fjor, forteller Eivind W. Christiansen, produktdirektør for FINN reise.

Dette blir da også en helt spesielt begivenhetsrik helg i England.

Lørdag 19. mai gifter prins Harry seg med Hollywood-stjernen Meghan Markle i St. Gerorge’s chapel på Windsor castle.

I Windsor venter de at over 100.000 skuelystne skal ta turen for å se brudeparet kjøre med hest og vogn gjennom byen etter vielsen klokken 13 lokal tid.

Denne dagen blir det folkefest. Ikke bare der vielsen skjer, tre kvarters togtur utenfor London. Over hele landet kommer briter til å dele gleden med de nygifte.

Bryllupet faller på samme dag som FA-cupfinale mellom Chelsea og Manchester United på Wembley Stadion. For at det skal være mulig å få med seg begge deler, spilles fotballkampen senere enn vanlig. Den blåses i gang klokken 17.30.

– Det er spennende å se at London er toppdestinasjonen når det gjelder flybillettbestillinger den helgen. Oslo pleier alltid å trone på toppen, mye på grunn av business. Men nå ser vi at London skyter forbi, forteller Christiansen.

London troner også helt øverst på listen over de mest søkte destinasjonene for mai-helgene hos reisenettsiden Momondo.

Miniferier

Både gjennom Momondo og FINN reise søkes det i tillegg mye på byer i Spania for langhelgene i mai. Både Alicante, Barcelona og Malaga er inne på topp ti-listene denne måneden.

– I og med at det er mulig å ta såpass mange fridager sammenhengende, er det nok mange som benytter sjansen til å ta en mini-sydenferie, sier Christiansen.

Reisebyråsiden Ticket.no har en økning i bestillingene på 24 prosent denne helgen i år sammenlignet med i fjor.

– Men da var det jo ikke pinse sammen med 17. mai, påpker markeds- og admionistrasjonnsjef i Ticket, Ellen Wolff Andresen.

Hos Ticket er også Palma de Mallorca med blant de mest populære bestillingene denne helgen.

Spania er kjent for mye god mat, noe som er viktig for mange nordmenn. I Momondos internasjonale reiselivsundersøkelse svarer hele 46 prosent at mat er blant de viktigste kriteriene for hvor de velger å feriere. For 12 prosent er maten hovedkriteriet for valg av reisemål.