FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hit bør du reise i juni

Av Mona Langset30.05.18 15:19 | Oppdatert: 04.06.18 12:31

Del saken på:

Reiselivssjefene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø renner over av gode grunner til å besøke akkurat deres by i juni.

Nå er det sommervarmt og fint, men de store turisthordene har ikke kommet ennå.

Før skoleferien starter, og før «hele» Mellom- og Sør-Europa tar ferie, har du god boltreplass. Juni er en fin tid for byferie i Norge.

Tromsø

Reiselivssjef Chris Hudson i Tromsø anbefaler folk å se mot nord.

– Opplev den arktiske sommeren. Her er det uendelig mange ting å gjøre. Gå fjelltur på minst en av de rundt 600 fjelltoppene som er tilgjengelig i Tromsø-regionen. Husk å ta i bruk hele døgnet. Sommeren i nord har ikke tid til natt, sier han entusiastisk.

I Tromsø er fjellheisen en mulighet til å slå flere fluer i en smekk. Du kan velge å ta heisen den ene veien og gå den andre, eventuelt ta heis begge veier eller å gå opp og ned.

Fjellheisen er ikke langt unna sentrum. I tillegg til fantastisk utsikt over hele byen, er dette et av de beste stedene å se midnattssola.

Det er også noe eget ved å være på båt- og fisketur i midnattssol. Unn deg et fjordcruise, eller lei en bil og kjør til Hella for å fiske. Liker du fart, er RIB-tur en herlig måte å oppleve naturen og dyrelivet på.

Tromsø har også et yrende uteliv om sommeren. Skinner sola, er det deilig bare å nyte dagene på en av uteserveringene, sier reiselivssjefen i byen.

Bergen

I Bergen anbefaler reiselivssjef Ole Warberg å prøve den helt nye båtruten til «landsbyen ute i havet,» Fedje.

– Det er eksotisk og noe alle bør få med seg, sier han.

I løpet av den to timer lange båtturen kjører du gjennom trange farvann og åpent hav ut til Fedje. Der ute har du også mulighet til å besøke Hellisøy fyr.

I juni skjer det mye i Bergen hver eneste dag. Den fire dager lange Bergenfest musikkfestival starter 12. juni. Da er det store musikkopplevelser på Bergenhus Festning.

Og hver dag i sommer er det lunsjkonserter på Edvard Grieg museum, Troldhaugen.

Mulighetene er mange for den som reiser til Bergen i juni. Warholm nevner blant annet fjordturer som varer fra tre timer til hele dagen, segwayturer, RIB-turer og guidet tur på Fløyen.

Klatreparken Høyt & Lavt er moro for alle aldre. Og på Barnasbergen.no finner du aktiviteter som passer for familien sammen.

Trondheim

I Trondheim anbefaler reiselivsdirektør Tanja Holmen å ta turen til den lille byen med de store opplevelsene.

– Mektige Nidarosdomen er et must, uansett om du er troende eller ei. Historien og byggverket imponerer og inspirerer, sier hun.

Trondheim er omringet av mye vann, og Tanja Holmen anbefaler en guidet kajakktur på Nidelva denne måneden.

– Da kan du oppdage byen fra en annen vinkel. Når du er i byen kan du også leie sykkel for å komme deg rundt. Sykle en runde for å besøke byens fantastiske museer. Og gå på Bakklandet og opplev nisjebutikkene du bare finner her.

Byen har også mat- og drikkekonsepter i verdensklasse som du virkelig bør få med deg.

Rekker du ikke over alle kan du teste noen få av dem med ulike food-walks, der du går fra restaurant til restaurant med guide. Turistinformasjonen har oversikt over de ulike food-walks som finnes, og når de går.

Vil du bare gå, uten at maten er selve målet for turen, så er Ladestien og Bymarka tilgjengelige for alle.

Oslo

I Oslo snakker også turistsjef Christian Lunde varmt om de mange mat-mulighetene.

– På Grunerløkka finnes det en mengde nye og spennende restauranter, uavhengige småbutikker, avslappende grøntområder og en relativt sett ung befolkning. De siste årene har bydelen også fått en mathall, som tilbyr det beste innen norske råvarer, fisk og kjøtt.

Men det er flere spennende områder hvor det skjer mye, og som bør være av interesse for den som er opptatt av kulturopplevelser, særegen shopping og av å spise godt.

På Tøyen skjer det mye spennende med flere utesteder og restauranter. Human Mote, Brutus, Gurken Gurken Gurken, Nord & Natt, Grådi og Postkontoret for å nevne noen.

Av sentrumsnære strøk er Youngs gate og deler av Torggata spesielt interessante med tanke på utesteder og vannhull.

– Vi har også en relativt ny park midt i sentrum, kun et steinkast fra Jernbanetorget. I Prindsen hage kan du få noe godt i glasset, en matbit og delta i tradisjonelle parkleker som boule og krokett, sier turistsjefen, som også anbefaler en tur til en av byens fine strender.

På virkelige godværsdager i juni må man jo avkjøle seg i fjorden, og da er det flere muligheter, for eksempel Badstubåten KOK, Sørenga, Huk og de hyggelige øyene du kan nå med rutebåt der Ruter-billettene gjelder.

For den som ønsker å gå en topptur i marka anbefaler Christian Lunde å ta T-banen til Vettakollen stasjon eller Sognsvann og gå til Vettakollen. Der er det spektakulær utsikt over byen, marka og fjorden.

Ekebergparken har også flott utsikt, og her får du kombinert kultur og natur.