FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

By i Mexico tillater sex i offentligheten. Politiet bes se en annen vei

Av Mona Langset03.09.18 22:26 | Oppdatert: 04.09.18 09:07

Del saken på:

Sex i det offentlige rom er forbudt i Mexico. Men i landets nest største by beordres politiet nå til å konsentrere seg om viktigere ting enn kåte par som har seg i det fri.

Det var den meksikanske avisen El Universal som først meldte om bystyrevedtaket i byen Guadalajara. The Independent fulgte opp med å fortelle om lovgiverne, som vil at politiet skal se en annen vei, og heller fokusere på alvorlig kriminalitet. Så kan parene kan få holde på med sitt i fred, så lenge de ikke er til sjenanse for andre.

Sex i offentligheten er forbudt i de fleste land. I 2015 ble et amerikansk par funnet skyldig i utuktig atferd etter å ha blitt fersket i sex på en strand i Florida. Et britisk par ble noen år tidligere fengslet for å ha hatt sex på stranden i Dubai. Mange land har lover som svir på pungen hvis du blir tatt for sex på offentlig sted. Like fullt sa hver fjerde brite i en undersøkelse at de har hatt sex på stranden.

Bystyret i meksikanske Guadalajara vedtok endringer i de lokale politivedtektene i august. Nå kan fastboende og turister helt lovlig ha sex i parker, smug, og biler – så lenge ingen ser det og føler seg så ukomfortable med det at de kontakter politiet. Politiet har med andre ord ikke lov til å gripe inn hvis ikke en tredjeperson ber dem om det.

Ikke uhemmet sex

Så hva er det med Mexicos nest største by og dens 1,5 millioner innbyggere? Er det dagligdags å snuble over par som har sex utendørs? Nei, ikke akkurat, skriver nyhetsnettstedet News.com.au.

Men mange unge som bor med foreldrene til de blir voksne, har lite privatliv. De har heller ikke råd til å leie rom på et motell. Derfor skjer det av og til seksuell aktivitet ute i det fri.

Det finnes ingen pålitelig statistikk over ulovlig sex i offentligheten, blant annet fordi slike saker sjeldent havner i rettssystemet. I stedet avgjøres de gjerne der og da av en politimann som mottar bestikkelser for å la være å bringe paret til politistasjonen.

Akkurat det var en av grunnen til at lokalpolitikeren Guadalupe Morfin tok initiativ til å endre forskriftene. Hun mente at endringen ville være med på å redusere omfanget av politikorrupsjon, skriver News.com.au.

Det verserer nemlig mange historier om politi som slår ned på vanlig klining, og forlanger bestikkelser for å la paret gå.

– Noen ganger er det ikke snakk om sex i offentligheten en gang, bare kyssing. Men politiet gjør dette for å få penger, for å oppnå fordeler. Så jeg synes det er bra at de nå må bevise at noen virkelig har gjort noe galt før de kan stoppe det, sier studenten Andrea Quitana til News.com.au.