FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Ski, sydensalg og storbyshopping - hit kan du reise i januar

Av Mona Langset14.12.18 21:43 | Oppdatert: 18.12.18 13:10

Del saken på:

Etter jul dumpes sydenprisene. Det samme skjer hvert år: I januar er det mulig å gjøre sydenkupp.

Syden-tilbudene kommer jeg tilbake til litt lenger ned på siden. Vi må bare dvele litt ved den fine norske vinteren først.

Mona Langset er ansvarlig for VG Reise. Her deler hun sine reisetips for januar

Selv hadde jeg sesongens første skitur sist helg, fra Sollihøgda til Sørsetra, med blå himmel, snø på trærne og lav desembersol. Riktig nok var det litt lurvete løyper. Ser på Skiforeningens føremelding at de anbefaler ikke å bruke de nyeste skiene ennå. Men ifølge Skisporet.no er det kjørt opp langrennsløyper mange steder i Sør- og Midt-Norge den siste uken, og alle de store alpinanleggene åpnet allerede den første helgen i desember.

Før vi gir helt slipp på den kald vinteren, og ser nærmere på den varme: Kanskje du skal la 2019 bli det året du overnatter på ishotell hvis du ikke har gjort det før? Igloo-hotellet Sorrisniva ved bredden av Altaelva bygges for 20. gang i vinter. Årets hotell åpner allerede nå i midten av desember, men jubileet feires i januar. Hotellet ligger 25 minutters kjøring utenfor Alta, vekk fra lysene i byen. Det gjør opplevelsen enda bedre hvis du får nordlys mens du er der.

Spektakulære nordlysopplevelser kan du få i alle de nordligste fylkene nå. Opplevelsen blir aller best i litt avsidesliggende områder der det ikke er annet lys.

Varm vinter

Frister det mer med sol og varme i vinter, kan det være lurt å reise i januar. I skoleferiene blir prisene alltid skrudd opp. Når elever og lærere må tilbake til klasserommet etter jul, kan de som ikke er av avhengige av skole reise billig.

I februar har skolene vinterferie, så da settes prisene opp igjen.

Shopping

En annen grunn til å reise i januar, er salget i butikkene. Det er januarsalg på mange av de tradisjonelle sydendestinasjonene. Og det er salg i storbyene. Drømmer du om shopping i Barcelona, Berlin, København, Paris, London eller New York kan du få mye for pengene i januar.

Både i London og Paris starter salget for fullt allerede andre juledag, men varer i hele januar. Det er for øvrig mye hyggelig å gjøre i New York om vinteren. Bare husk varme klær. Kuldegradene føles ekstra kalde i The Big Apple.

Sydensalg

Vil du være helt sikker på ikke å fryse må du velge et annet reisemål. Kanskje dette heller skal bli vinteren da du legger ut på den eksotiske drømmereisen? Charterselskapene har eksotiske drømmereiser på januarsalg akkurat nå.

To uker med fly og hotell i Thailand for 6600 kroner, to uker i Vietnam for rundt 9000, eller to uker på Mauritius for 12.000 per person i dobbeltrom.

Hvis du foretrekker å reise rundt med sekk og rutetransportmidler fremfor trillekoffert og charterfly, kan du lese VG reises råd til backpacking for nybegynnere her.

Er du innstilt på å reise langt, kan du også la deg inspirere av våre tidligere reportasjer om strandmagi på Hawaii og tips til en aktiv ferie der.

Mellom Hawaii og New Zealand finner du en annen stillehavsdrøm: De 15 Cook-øyene med blant annet Raratonga og Aitutaki. Faktisk har antall nordiske turister til disse øyene økt kraftig det siste året. Det går an å kjøpe toukers pakketurer fra Norge med rutefly og hotell til 35.000 per person i dobbeltrom. Det er likevel ikke veldig stor sjanse for å treffe naboen etter at du har reist den raskeste ruten – nesten 30 timer – via London og Los Angeles for å nå dine drømmers hvite strender og vaiende palmer på Raratonga.

Alltid Kanari

Uansett hva vi drømmer om, er det likevel Kanariøyene de fleste reiser til. Øyene er lett tilgjengelige, og alt ligger til rette for en innholdsrik ferie, enten du søker naturopplevelser på Tenerife, vingårder på Lanzarote eller de fineste strendene på Fuerteventura.

Når noen sier at Gran Canaria er «harry» blir jeg oppriktig fornærmet på øyas vegne. For Gran Canaria er så mye mer enn de turisttette stedene i sør. Provinshovedstaden Las Palmas er en herlig spansk storby, og leier du bil, motorsykkel eller vanlig sykkel er det fullt av trivelige landsbyer å utforske uten å treffe naboen hjemmefra. Fjellene er også et eldorado for turglade nordmenn.

Når jeg nå i midten av desember søker på en ukes pakkereise med fly og hotell på Kanariøyene i januar, dukker det opp flere eksempler til rundt 2000 kroner.

Du kan også få en uke på hotell pluss fly til Sharm el-Sheikh i Egypt for 2500.

Dette er også tiden for å finne rimelige ruteflybilletter til Syden. På Norwegians lavpriskalender finner jeg blant annet Las Palmas for 729 kroner, Tenerife for 760, Fuerteventura for 929 og Lanzarote for 1479 kroner i januar.

Noen blir aldri lei av å bo på det samme stedet og gjøre de samme tingene år etter år. Men er du klar for en helt ny vri på kanariferien, får du er forslag her:

Øyhopping. Det er et godt utbygget rutebåtnett mellom øyene, så alt ligger til rette for en variert ferie hvis du ikke bare vil ligge ved bassenget hele tiden. Og det kan være greit å ha en plan B eller plan C til soling akkurat i januar. Du er ikke garantert bikini- og badebuksevær hver eneste dag. Det er likevel langt mer sommerlig enn i Norge.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan det bli repostet av oss.