VINTER I NEW YORK: Selv om vinteren i New York er kald, er det kanskje den mest koselige årstiden i den amerikanske storbyen. Foto: Eduardo Munoz / REUTERS/ NTB scanpix

Fem vakre vinterbyer

Her er fem byer som beviser at selv om vinteren er kald, så er det en veldig vakker årstid.

For deg som liker å stå på ski, lage snømenn og drikke kakao, er vinteren kanskje den beste årstiden. Og er du blant dem som egentlig foretrekker sol og varme, så har vi funnet frem 12 gode grunner til å glede seg til vinteren.

Uansett hvilken årstid du foretrekker, her er fem byer som virkelig kler den kalde årstiden.

Garmisch-Partenkirchen, Tyskland

Byen Garmisch-Partenkirchen ligger i Bayern, og er virkelig vakker når den er pakket inn i snø.

VAKKER VINTER: Grainau kommune i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland ser ut som en eventyrlandsby i snøen. Foto: REUTERS/Michael Dalder/ NTB scanpix

Dette er en ekte vinterby. Byen er et av de største vintersportsstedene i Tyskland. Her har det blitt arrangert vinter-OL og det er også her ett av rennene i den tysk-østerrikske hoppuken blir holdt.

les også

Hit reiser vi på ferie i vinter

New York, USA

Vinter i New York er noe for seg selv. Selv om det blir kaldt, er det nok av ting å gjøre. Trærne er pyntet med lys og du kan gå på skøyter både ved Rockefeller Center og i Central Park.

NEW YORK: Gå turer i snøen i Central Park. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix

Blir det for kaldt ute, så kan du nyte en kopp kaffe inn på en av byens mange kafeer, ta turen innom et av museene eller se en musikal på Broadway.

SNØ: Eiffeltårnet i Paris dekket av snø. Foto: Alain Jacard / AFP / NTB scanpix

Paris, Frankrike

Om mulig, er Paris enda mer romantisk om vinteren. Det er ikke ofte det snør i Paris, og det snør heller ikke mye. Likevel kler byen det hvite teppet av snø.

PARIS: Slik så det ut i februar 2018 i den kjente gaten Avenue des Champs-Élysées i Paris. Foto: Gonzalo Fuentes / REUTERS/ NTB scanpix

Bo som en pariser mens du er på tur, kos deg med croissant og kaffe på en av disse frokostkafeene, og gå gjennom snødekte Avenue des Champs-Élysées.

Når kulden setter ordentlig inn, slik den gjorde i februar 2018 da Sibir-vinden herjet over Europa, kan du varme deg inne på et av byens mange museer. Det er langt over hundre museer i Paris, så du rekker nok ikke å besøke alle, men her er VG Reises tips til hvilke muser du må få med deg.

Budapest, Ungarn

Hovedstaten i Ungarn, Budapest er, ifølge Reisesiden Travel + Leisure blant de 15 beste europeiske byene.

BUDAPEST: Se den Ungarske parlamentsbygningen speile seg på den isbelagte elven Danau. Foto: Bela Szandelszky / AP / NTB scanpix

Byen er delt i to – Buda og Pest, av elven Donau, og det er så mange som ti broer som binder bydelene sammen.

London, England

Selv om det ikke er ofte det snør i London, er vintermånedene fortsatt magiske i Englands hovedstad, med glitrende belysning over gatene og imponerende vindusutstillinger.

LONDON: Julelysene gitrer over New Bond Street. Foto: Foto: Henry Nicholls/ REUTERS/ NTB scanpix

Drikk kaffe på en av byens mest «insta-vennlige» kafeer og stå på skøyter utenfor naturhistorisk museum.

Dersom det blir for kaldt ute, så kan du ta turen inn på et av museene. Det naturhistoriske museum i London er verdens største naturhistoriske museet i verden. Museet har store utstillinger og flere publikumsaktiviteter.

Når du har gjort deg ferdig på museet, kan du ta turen over gaten til The Victoria and Albert Museum.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder