Himmelsk i Bangkok

Bangkoks herligheter har nådd nye høyder. Nå nippes det til drinker i friluftsbarer 63 etasjer over bakken.

LUFTIGE SAKER: Høytsvevende Sirocco restaurant og bar 63 etasjer over Bangkoks gater er bare en av verdensbyens mange luftige in-steder. Ikkeno' for folk med høydeskrekk. Foto: Camera Press Foto:

BANGKOK (VG) I Thailands hovedstad gjør man som ellers i verden: Når det er fullt på bakken, bygger man i høyden.
Og enhver skyskraper i 11-millionersmetropolen skal tilsynelatende krones med takbar eller -restaurant, den ene mer spektakulær og himmelstrebende enn den andre.

LES OGSÅ:
Renere luft
Opplevelsesguide Bangkok

In-restauranten Sirocco på toppen av 63. etasjer høye State Tower (Silom Road) er stedet du skal ta med din utkårede til en drink i solnedgangen - såfremt hun eller han ikke lider av høydeskrekk.

For dette er høyt og luftig!

Vi kom så langt som til plattingen utenfor heisdøren, der vi så vidt kunne skimte bargjestene ved den runde, lysende sky-baren på yttersiden av friluftsrestauranten.

Fotografere fikk vi ikke lov til, men - som heismannen sa - luften er for alle. Synsinntrykkene er gratis.

Utsynet over de blafrende, hvite dukene og blinkende Chao Praya River laaangt der nede, gir deg et kick andre bar- og restaurantbesøk umulig kan matche.

I Bangkoks kvelende fuktige kveldsluft, 63 etasjer over endeløse, stillestående bilkøer, føler du deg nærmere himmelen enn moder jord.

Fantasiomgivelser

Sirocco er en restaurant for de høyere sværer i mer enn en forstand. Også matprisene er vidløftige, selv for et vesterlandsk diettregulativ.

Den terrasserte friluftsrestauranten høyt, høyt oppe over Bangkok har vært en slager siden den åpnet i 2003. Det er en ny måte å se storbyen Bangkok på, kombinert med utsøkt, middelhavsinspirert mat i rene fantasiomgivelser.

Vertigo heter den nesten like spenstige takrestauranten på Banyan Tree Hotel (South Sathon Road) i ambassadestrøket sør for Silom.

«Friluften» i 61. etasje minner om baugen på et cruiseskip duvende over millioner av blinkende lys langt der nede i Bangkoks gater.

Ytterst på «baugen» ligger Moon Bar med drinkpriser nær norske nivåer.

Men dette er ikke Aker Brygge; Candlelight-middagen på hvite duker hos Vertigo i Banyan Tree-kjedens storby-skyskraper tør være aller honeymooneres drøm - på et sted som er på Conde Nast Travelers 2005-liste over «World's Best Places to Stay».

Svimlende høyder

Blir det for svimlende der ute på taket, så har hotellet også en innendørs panoramarestaurant med utsikt over det meste av millionbyen.

Bare halvparten så høyt (37. etasje) og attpåtil bak glassvinduer, kan du innta en utsøkt utsiktsmiddag på Sofitel Silom hotel (Silom road), ikke langt fra legendariske Oriental hotell fra 1876, grunnlagt på elvebredden av to danske sjøkapteiner.

Trenger du enda et bartips med vide vyer, anbefaler vi utsikten fra oransje barstoler på The Roof Top (Baiyoke Sky Hotel, 222 Rajprarop Road), den 88. etasjer høye, månerakettaktige skyskraperen som er synlig fra det meste av Bangkok sentrum.
Hotellet er Thailands høyeste og ligger i gangavstand fra shoppingfasilitetene rundt Siam Square.

(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet i eksterne linker)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder