FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Dreamliner forsinket - igjen

Av Egil Svendsby24.09.13 19:38 | Oppdatert: 24.09.13 20:36

Del saken på:

Det er nesten blitt det vanlige - men Norwegians Dreamliner til New York i kveld ble forsinket.

Årsaken var både såkalte følgeforsinkelser, det vil si forsinkelse som følge av at tidligere avganger har vært forsinket, samt tekniske problemer.

- Vi beklager på det sterkeste. Dette er veldig frustrerende både for passasjerene og for oss, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion til VG.

Flyet til New York skulle gått klokken 18.00 i kveld, og tok først av klokken 20.06.

- Det er kombinasjon følgeforsinkelse og små tekniske problemer, sier Mannion.

18 timer i lufta

Norwegian har lagt opp til et stramt skjema for sin Dreamliner. Den skal være i luften 18 timer i døgnet. Dermed er det svært lite å hente igjen, slik at en forsinkelse kan henge igjen i flere dager.

Norwegians Dreamliner har nesten blitt ett mareritt for Norwegian.

Prosjektleder Pål Rasmus Silseth ved Norsk Kundebarometer mener Norwegian er i ferd med å bruke opp tabbekvoten.

- Jeg mener at de har brukt opp tabbekvoten, og dersom det oppstår avvik må de bli mye bedre på krisehåndtering enn de har vært fram til nå. De har fått kritikk fra passasjerene på informasjonssiden, og det burde være en «banker», sier han til E 24.

Rakk ikke eget møte

Det er forsinkelser opp og forsinkelser i mente. I forrige uke skulle Bjørn Kjos ha skrytemøte i Bangkok for å feire at selskapet hadde blitt en stor internasjonal aktør. Men Kjos kom aldri til møtet. Årsak: han skulle fly med Norwegians eget fly. Og Dreamlineren ble ett døgn forsinket.

Også i går var det forsinkelser hos Norwegian, og kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik innrømmet til VG at informasjonen til passasjerne hadde vært for dårlig.

Analytikere har allerede hevdet at de tror Norwegian kan komme til å kvitte seg med Dreamlineren.

Dersom de etter to-tre år innser at langdistanse er mer krevende enn de trodde, kan de bare legge ned. Dreamlineren er ettertraktet i markedet og kan enkelt leies ut eller selges. Dermed er det ikke sånn at dette kan velte selskapet, sa analytiker Haakon Aschehoug til E24.