FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Dette er Norges beste restaurant

Av Hege Lyngved OdinsenAv Mona Langset14.03.12 10:44 | Oppdatert: 24.02.16 11:08

Del saken på:

(VG Nett) Oslo-restauranten Maaemo smeller til med to imponerende stjerner i Michelinguiden.

Ifølge Michelin-guiden

- Maaemo er den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som går direkte inn i guiden med to stjerner, sier Lotta Wrangle, pressesjef for Michelin i Norden.

Restauranten ligger i Schweigaards gate i Oslo, og satser på økologisk, sesongbasert og kortreist mat. Stemningen var svært god da VG ringte for å gratulere, i dag blir det champagne på de ansatte.

Annonsørinnhold

- Overgår de villeste fantasier

- Dette overgår alle ville fantasier, drømmer og scenarioer. Det er helt utrolig, utbryter partner og vinkelner på Maaemo, Pontus Dahlstrøm til VG.

- Vi prøver jo hver dag å gjøre det beste for våre gjester, likevel tør vi jo ikke helt tro på at vi skal få stjerner. Så får vi to! At vi går fra ingenting til to stjerner etter 14 måneders drift i Oslo, er jo bare helt magisk, sier han.

Men Pontus Dahlstrøm er raskt ute med å understreke at stjernene ikke bare er til de som eier og driver restauranten. De er til hele personalet, ca ti personer, og ikke minst til kjøkkensjef Esben Holmboe.

LES VGs anmeldelse fra restauranten!

De ansatte på restaurant Maaemo visste ingenting om stjernene før pressemeldingen kom klokken 10.00 i formiddag.

- Dette er helt surrealistisk, sier kjøkkensjef Esben Holmboe.

- Vi jobber beinhardt for å utvikle vårt produkt og vår identitet hver dag, og det skal vi fortsette med. Vi har gjester i aften, så vi fortsetter som før. Men det blir nok et par glass champagne på personalet i dag, sier han.

Andre norske stjerner

I alt ble fire norske restauranter tildelt totalt fem stjerner i den flunkende nye utgaven av Michelinguiden. De fire er foruten Maaemo; Statholdergaarden, Restaurant Oscarsgate og nykommeren Bagatelle, de fikk alle en stjerne hver. Feinschmecker mister sin stjerne etter 19 år.

Den eneste norske restauranten som tidligere har hatt to stjerner i Michelinguiden er Bagatelle hvor Eyvind Hellstrøm var sjef. Restauranten mistet imidlertid sine stjerner da Hellstrøm sluttet 31. desember 2009. Nå er altså Bagatelle tilbake på Michelin-guidens høyt ansette liste med en stjerne.

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon