FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

- Jeg har aldri opplevd lignende på norske flyplasser

Av Rune Thomas EgeAv Lars Akerhaug08.06.12 18:10 | Oppdatert: 08.06.12 18:30

Del saken på:

(VG Nett) På flere flyplasser ble passasjerene møtt med flere hundre meter lange køer fredag ettermiddag. Og verre kan det bli.

...men streiken kan være over i kveld

På Stavanger lufthavn Sola var avgangshallen stappfull fredag ettermiddag. Utenfor strakk køen seg fra terminalen og bortover mot helikopterterminalen.

- I mine snart 30 år i Avinor har jeg aldri opplevd noe lignende. Det er veldig, veldig ille, sier Stig Jone Nevland, sjef for lufthavntjenester på Sola, til VG Nett.

Like etter klokken 18 - omtrent samtidig som dette bildet ble tatt - kalte arbeidsminister Hanne Bjurstrøm partene i vekterstreiken inn til møte.

VG får opplyst at møtet har to mulige utfall: At partene blir enige, eller tvungen lønnsnemnd.

Men for passasjerene som skulle ut å fly i kveld, er det en mager trøst. På Sola var det minst 2,5 timer ventetid. Og slik var det også på flere andre flyplasser.

DETTE HAR DU KRAV PÅ: Dine rettigheter hvis du blir streikefast

Men selv om vekterstreiken skal løse seg i kveld, kan det bety mer streiketrøbbel for norske passasjerer.

Ved midnatt fredag blir det klart om også 500 flyteknikere i Norsk Flytekniker Organisasjon og 180 LO-organiserte i Avinor, går ut i streik. Det vil forverre flykaoset ytterligere, særlig fra og med neste uke.

- Hvis det negative budskapet kommer om at man ikke har kommet til enighet, så forventer vi likevel normal trafikk gjennom helgen. Dette rammer oss først mandag eller tirsdag, sier kommunikasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

For de som skal ut å fly i ettermiddag og kveld, har Avinor følgende råd:

Sjekk status med flyselskapet eller reiseselskapet ditt, og gå inn på flyplassens hjemmesider for å finne siste nytt.

- Det er bare å gi ros til passasjerene for måten de har håndtert dette på. De har vært flinke å søke informasjon, møte opp tidlig og ha god tålmodighet med lange køer, sier Ånonsen i Avinor.